Vrei sa castigi 12.000 de dolari de sarbatori? Fii Mos Craciun in marile mall-uri

Duminica, 18 Decembrie 2011, ora 12:25
3529 citiri
Vrei sa castigi 12.000 de dolari de sarbatori? Fii Mos Craciun in marile mall-uri

Unul din cele mai profitabile joburi in perioada sarbatorilor de iarna este postul de Mos Craciun in marile mall-uri.

Inca din luna august, companiile cu sedii in mall-uri incep recrutarile din biserici si scoli pentru sute de persoane care sa joace rolul lui Mos Craciun, scrie Huffington Post.

In ciuda crizei si a problemelor pe care companiile le au, un Mos Craciun care sa intampine familiile cu copii in mall poate castiga inte 8000 si 12.000 de dolari pe sezon. Suma difera de la un Mos Craciun la altul, in functie de barba pe care o are.

Spre deosebire de acestia, un simplu functionar la mall este platit cu 10 dolari pe ora. La un calcul de 40 de zile, acesta ar putea primi in jur de 2.300 de dolari.

In 2008, cand marii retaileri au fost nevoiti sa-si reduca drastic cheltuielile, multi Santa au fost disponibilizati, potrivit lui Connaghan, care este Mos Craciunul oficial al paradei de Craciun de la Hollywood.

"Exista o cerere mare pentru postul de Mos Craciun. Sunt atat de ocupat incat mi-am mai angajat inca doua ajutoare pentru a face fata solicitarilor", a declarat Steve Patterson, care ocupa postul de Mos Craciun intr-un mall din Denver.

Acesta taxeaza intre 350-400 de dolari pentru o aparitie, insa in New York, taxa poate ajunge si la 600 de dolari. In opinia acestuia, un astfel de job de sezon poate sa-i tripleze veniturile pe tot anul.

"Sunt platit foarte bine pentru jobul de Mos Craciun. In restul anului, ocup postul de Business Developer pentru dezvoltarea anumitor produse. De sarbatori, imi place sa fac copiii fericiti", a mai adaugat acesta.

Indicele lui Mos Craciun

In 1985, Westaff, compania care a angajat cei mai multi Mosi Craciun in mall, a publicat "Indicele lui Mos Craciun", care masura starea de "sanatate" a economiei bazata pe cat de multi Mosi Craciuni angajau companiile in acel an.

Teoria spunea ca in cazul in care companiile angajeaza prea multe persoane pe postul de Mos Craciun inseamna ca economia SUA merge extrem de prost, strategia lor fiind o incercare disperata de a mari numarul vanzarilor.

Pe timp de criza, numarul candidatilor la posturile de Mos Craciun este tot mai mare. Managerii companiilor de retail din mall-uri spun ca in ultimii doi ani, primesc CV-urile unor oameni supracalificati. In perioade de dificultati economice, multi americani care au nevoie de un venit suplimentar se indreapta spre acest tip de job, indiferent de gradul de educatie pe care il au.

Cei care vor deveni in sezon Mos Craciun au parte inainte de un training de sase luni, iar cei care sar peste training si nu au experienta de cativa ani in acest domeniu nu vor avea sanse sa poarte costumul lui Mos Craciun.

"Este destul de greu sa joci rolul lui Mos Craciun. Sunt foarte multi oameni care nu vor sa se emotioneze in fata altor oameni. Este ca si cum ai fi un actor foarte bun. Pentru a-ti face treaba cat mai bine trebuie sa fii determinat si sa crezi in mitul lui Mos Craciun", a precizat unul din candidatii la "functia" de Mos Craciun.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#loc munca mall, #loc munca rol mos craciun, #salariu mos craciun, #job mos craciun, #costum mos craciun , #Oferte job