Locuri de munca pentru care sa nu aplici - cum recunosti ofertele false

Luni, 27 Mai 2013, ora 09:30
2660 citiri
Locuri de munca pentru care sa nu aplici - cum recunosti ofertele false

Ofertele false de lucru reprezinta o practica veche, intalnita in intreaga lume. Oriunde si oricand au existat oameni care au incercat sa insele alti oameni. Pe timp de criza, cand somajul conduce la situatii critice, tintele unor astfel de anunturi devin mult mai vulnerabile.

Cel mai frecvent intalnite oferte inselatoare vizeaza in general diverse activati la domiciliu, munca in strainatate sau anunturile de fatada. Dand curs unor astfel de oferte, se pierd bani, timp sau identitati. De cele mai multe ori, pacalelile pot fi usor recunoscute si verificate.

O regula de baza spune ca nu te poti imbogati peste noapte, fara sa ai cunostinte nici macar minime in domeniul in care ti se propune sa activezi si, practic, nefacand mai nimic, asa cum sunt descrise ofertele false de munca la domiciliu. In general, activitatile care aduc castiguri fabuloase in astfel de conditii, conform promisiunilor, pleaca de la asamblare pana la tranzactii valutare sau asocierea la o afacere.

Astfel de anunturi vin de obicei via mail, fiind trimise de pe adrese Yahoo, Hotmail, Gmail, un prim indiciu cu privire la faptul ca nu poate fi vorba de un angajator serios.

Citeste mai multe despre Locuri de munca pentru care sa nu aplici - cum recunosti ofertele false pe Adevarul.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oferte job falsa, #locuri munca fictive, #inselaciune loc munca , #Oferte job