Companiile reiau angajarile. Cine mai angajeaza si ce joburi se cauta

Marti, 05 Februarie 2013, ora 13:55
6447 citiri
Companiile reiau angajarile. Cine mai angajeaza si ce joburi se cauta

Companiile din Romania au reluat angajarile, cele mai multe joburi fiind disponibile in retail si in industria IT, dar in industria hoteliere. Salariile sunt atragatoare, iar printre firmele care au anuntat deja ca vor sa angajari se numara Profi, Wizz Air si Banca Transilvania.

Joburi in retail

Retailerul Profi, controlat de fondul de investitii Enterprise Investors, va angaja in acest an 1.000 de oameni in magazinele pe care urmeaza sa le deschida in 2013.

"Avem peste 4.000 de salariati in momentul de fata, iar numarul lor urmeaza sa treaca de 5.000 pana la sfarsitul anului, ceea ce face ca reteaua noastra sa fie unul dintre marii angajatori din Romania," a declarat Pawel Musial, director general PROFI Rom Food, compania care opereaza reteaua.

Profi are in Romania 150 de magazine si pana la finalul anului sunt planificate alte 44 de deschideri.

Joburi IT

Grupul iQuest, specializat in dezvoltarea de solutii si servicii software, deschide un nou birou la Craiova, unde va angaja pana la sfarsitul anului 40 de specialisti IT, fiind vizate persoane cu experienta in domeniul dezvoltarii software, dar si absolventi de facultate.

Compania ajunge astfel la patru centre de dezvoltare software in Romania, dupa cele din Cluj-Napoca, Brasov si Sibiu, unde in prezent numara peste 450 de specialisti.

Pentru biroul din Craiova, iQuest cauta candidati specializati in tehnologiile Java, .NET si SharePoint, dezvoltatori web si de aplicatii mobile, testeri software si web design-eri, specialisti in baze de date si business intelligence.

In prezent, aproximativ 90% dintre afacerile companiei sunt realizate cu clienti din Europa de Vest, cu precadere in Germania, Elvetia, Marea Britanie si Tarile Scandinave. In plus, atunci cand sunt identificate oportunitati concrete pentru piata locala, echipa iQuest Craiova se va implica si in proiecte autohtone de dezvoltare software.

HP cauta persoane care vorbesc fluent in limbi precum suedeza, olandeza, ebraica si germana. De altfel, cei care stiu una dintre limbile nordice, finlandeza, norvegiana, suedeza sau daneza au cele mai mari sanse de a fi angajati.

IBM angajeaza aproximativ 60 de specialisti in Romania. Peste 40 de posturi sunt disponibile in Bucuresti, restul fiind oferite in Brasov.

Nokia angajeaza studenti din Timisoara pentru joburi in Finlanda. Nokia cauta in aceasta perioada studenti pasionati de domeniul software, care isi doresc sa aiba un job de vara ori un internship cu o durata de 5 luni in cadrul companiei. Tinerii studenti selectati sa ia parte la programul derulat de Nokia vor lucra la sediul central al companiei din Finlanda, in perioada mai-septembrie.

Joburi in transport

Wizz Air anunta o serie de recrutari pentru bazele din Romania. Compania aeriana va organiza selectii pentru insotitori de zbor in mai multe orase:

- Bucuresti - pe 4 si 11 februarie 2013, ora 9:00 la Phoenicia Grand Hotel (blvd. Alexandru Serbanescu nr. 87)

- Cluj-Napoca - pe 13 februarie 2013, ora 9:00 la Hotel Confort Cluj-Napoca (Calea Turzii nr. 48)

- Targu Mures - pe 15 februarie 2013, ora 9:00 la Hotel President (str. Gh. Doja nr. 231)

Conditiile pentru aplicanti sunt:

- Varsta minima 19 ani

- Inaltimea minima de 165 cm pentru fete si 170 cm pentru baieti

- Liceul absolvit

- Fluenta in limba engleza (scris si vorbit)

- Capacitatea de a inota

- Sa poata ajunge la aeroportul situat la baza in maximum 1 h

- Sa posede abilitati de comunicare excelente

Joburi in turism

Hotelurile din Grecia angajeaza romani pe care-i remunereaza cu salarii lunare cuprinse intre 450 de euro si 800 de euro.

O firma de plasare de personal selecteaza 100 de candidati romani care au minimum 21 de ani, care sa lucreze la un resort de cinci stele din Grecia. Esti eligibil pentru unul din posturile ofertate daca ai absolvit scoala profesionala si ai cunostinte medii de limba engleza.

Asistentii de ospatar vor fi remunerati cu 650 de euro pe luna. Postul de receptionist, postul de barman si postul de chelner sunt remunerate cu cate 700 de euro pe luna. Candidatii care vor fi selectati pe postul de bucatar vor castiga lunar intre 600 de euro si 800 de euro.

Joburi in domeniul financiar-bancar

Banca Transilvania are mai multe pozitii deschise si face angajari in Cluj-Napoca, Iasi, Bucuresti, Botosani, Slobozia, Bucuresti-Otopeni si Drobeta-Turnu Severin.

Banca Comerciala Romana a publicat recent disponibilitatea pentru posturi in Cluj-Napoca si Bucuresti. In Cluj-Napoca, banca este in cautarea unui manager recuperare senior, care va lucra in dpartamentul Recuperare Regionala. Pentru Bucuresti se cauta un specialist in asistenta legala.

Si ING face angajari. Banca are mai multe posturi tehnice, pentru IT-isti, dar si posturi specifice domeniului financiar-bancar.

#oferta joburi februarie 2013, #locuri munca Romania februarie, #angajari Romania februarie 2013 , #Oferte de lucru