Mai multi salariati la ministerele care vor fonduri europene

Marti, 20 Martie 2012, ora 19:13
3118 citiri
Mai multi salariati la ministerele care vor fonduri europene

Ministerele care au in subordine structuri insarcinate cu gestionarea fondurilor europene vor putea face angajari cu titlu temporar, salariatii urmand sa fie remunerati din fonduri europene, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta postat in dezbatere pe site-ul MAEur.

Angajarea de personal se va face doar in cadrul autoritatilor insarcinate cu gestionarea fondurilor structurale si de coeziune si exclusiv pentru realizarea atributiilor referitoare la gestionarea acestor fonduri. Documentul arata ca angajarea personalului suplimentar se va face in afara numarului maxim de posturi aprobat si bugetat pentru institutia angajatoare si nu este conditionata de existenta unui post vacant.

Ministerul Muncii, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerul de Interne, Ministerul Economiei, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor, acestea in calitate de institutii la nivelul carora functioneaza Autoritatile de Management pentru diferitele programme operationale, sunt institutiile care vor putea face angajari au explicat pentru NewsIn reprezentanti ai MAEur.

Angajari se vor putea face si la Ministerul de Finante, unde se afla Autoritatea de Certificare si Plati. La Ministerul Muncii posibilitatea de angajare este valabila si pentru o serie de institutii subordinate precum ANOFM, si pentru organisme intermediare regionale. Aceeasi situatie este si la Ministerul Mediului, unde structurile subordinate la nivel regional vor putea face angajari.

Posibilitatea de a face angajari va exista si la Ministerul Educatiei in calitate de organism intermediar pe resurse umane de educatie si de organism intermediar in cadrul programului de competitivitate pe partea de cercetare.

MAEur va putea face de asemenea angajari, intrucat are partea de structuri de gestiune , in cadrul ACIS.

Totodata, Ministerul Comunicatiilor va putea recruta personal, fiind organism intermediar in cadrul programului pentru competitivitate.

De asemenea, si Autoritatea de Audit va putea face recrutari de personal.

Nota de fundamentare precizeaza ca la 30 septembrie 2011 totalul posturilor ocupate era de 1.941, dintre care 1.796 reprezinta posturi active, rata medie de personal activ fiind astfel de 83,15%.

Insuficienta personalului activ in raport cu volumul de activitate este cauzata de migrarea personalului cu expertiza catre mediul privat, precum si de neocuparea posturilor vacante si a celor suspendate temporar in contextul constrangerilor bugetare, se arata in nota de fundamentare.

Angajarea personalului se va face prin contract individual de munca pe durata determinata de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii contractului in cadrul aceleiasi autoritati si dupa expirarea termenului. Durata cumulata a contractelor individuale de munca ale unei persoane in cadrul autoritatii nu poate fi mai mare de 36 de luni, potrivit Proiectului de Ordonanta de Urgenta.

Angajarea personalului se va face prin concurs. Pentru a participa la concurs persoana trebuie sa aiba studii universitare.

Angajarea persoanelor se va face exclusiv pe o functie publica de executie, similara celei existente in autoritatea responsabila cu gestionarea instrumentelor structurale, cu grade stabilite in functie de vechimea in munca dobandita dupa absolvirea studiilor.

Astfel, gradul asistent este pentru persoanele cu o vechime de cel putin 1 an, gradul principal pentru o vechime de cel putin 5 ani si gradul superior pentru o vechime de cel putin 9 ani.

Valoarea maxima lunara a salariului brut acordat este de 5.000 de lei pentru gradul asistent, 7.000 de lei, pentru gradul principal si 10.000 de lei pentru gradul superior.

Toate cheltuielile salariale vor fi suportate din bugetul institutiei angajatoare si vor fi solicitate la rambursare prin intermediul unui proiect finantat din axa prioritara de asistenta tehnica a programului operational in cadrul careia institutia angajatoare poate fi beneficiar eligibil.

#locuri de munca Romania, #locuri de munca fonduri europene, #locuri de munca ministerul de finante , #Locuri munca part time