Vrei sa emigrezi? Ce locuri de munca gasesti in strainatate

Luni, 07 Mai 2012, ora 08:01
6825 citiri
Vrei sa emigrezi? Ce locuri de munca gasesti in strainatate

Din ce in ce mai multe joburi sunt disponibile in strainatate. De la bancheri pana la avocati, gigantii multinationali isi deschid portile si pentru romani.

Business24 a facut o selectie de joburi disponibile, de pe portalul Tjobs. Iata ce locuri de munca sunt disponibile in strainatate:

Avocat in China

Daca esti de profesie avocat si iti doresti sa te muti pentru o perioada in China, firma de avocatura Hogan Lovell face angajari in Hong Kong.

Compania are peste 70 de avocati angajati, dintre care 17 parteneri. Se cauta numai avocati specializati pe activitati corporatiste. Cele mai importante cerinte sunt experienta de minimum trei ani in activitati juridice corporatiste si cunostintele la nivel avansat de limba engleza.

Bancher in Dubai

A fi bancher nu e o munca usoara, mai ales in contextul crizei europene. De aceea, poti alege sa te retragi o perioada in Orientul Mijlociu si sa-ti practici meseria in Dubai la cea mai mare banca din Emiratele Arabe Unite, Commercial Bank of Dubai.

Institutia financiara ofera opt locuri de munca in Dubai in domenii precum contabilitate, finante, banci si consultanta, audut si management. In fisa postului, experienta in domeniul este obligatorie, impreuna cu cunostintele de limba engleza. Cunoasterea unei limbi arabe constitutie un avantaj.

Avand in vedere faptul ca joburile se adreseaza bancherilor de pretutindeni, CV-urile se trimit online, numai dupa ce iti creezi un cont pe site-ul bancii.

Serviciile secrete in Marea Britanie

Ai visat sa lucrezi in serviciile secrete ale unei mari economii europene? Acum e momentul. Government Communication Headquarters sau GCHQ este un serviciu cheie din sistemul de securitate al Marii Britanii.

Britanicii cauta candidati care sa lucreze cu celebrele servicii secrete MI5 si MI6. In prezent sunt dispponibile sase locuri de munca vacante in Marea Britanie, in Cheltenham sau Londra. Cerintele sunt extrem de stufoase, iar procesul de recrutare include elaborarea unui dosar pentru obtinerea statutului de membru CLASS.

Daca treci de aceasta etapa, vei fi supus unui interviu. Un job in serviciile secrete britanice inseamna automat si reevaluarea salariului in fiecare an, de obicei in luna octombrie. Odata ajuns acolo vei fi platit progresiv, in functie de rapiditatea cu care asimilezi cunostintele necesare.

P&G in Kazakhstan

Compania este pe cunoscuta pe plan international prin cele 300 de produse pe care le livreaza consumatorilor din 140 de tari. Asadar, multe persoane viseaza sa lucreze intr-o companie multinationala, de talia P%G.

Gigantul a ajuns sa fie activ si pe piata din Kazakhstan, unde a scos la concurs trei posturi, dintre care unul cu norma intreaga si doua destinate unor contracte de incepatori pentru studenti sau tinerii absolventi.

Potrivit portalului de joburi, postul cu norma intreaga este pentru un asistent sau specialist in finante, pentru care fie trebuie sa dovedesti rezultate bune la absolvirea facultatii, fie sa ai experienta relevanta in domeniu. Cunoasterea limbii engleze este, de asemenea, obligatorie.

Celelalte doua joburi sunt destinate incepatorilor. Unul dintre ele se adreseaza studentilor in ani terminali sau cu doi ani inainte de absolvire, iar celalalt este pentru un tanar absolvent in domeniul resurselor umane.

#loc munca servicii secrete Anglia, #joburi Anglia, #loc munca China, #job Dubai, #locuri munca vacante , #Locuri munca in strainatate