Italia elimina restrictiile pe piata muncii impuse romanilor

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 18:35
2350 citiri
Italia elimina restrictiile pe piata muncii impuse romanilor

Italia va elimina, de la 1 ianuarie 2012, restrictiile pe piata muncii impuse cetatenilor romani si bulgari, anunta presa bulgara.

Potrivit site-ului Novinite.com, Ministerul bulgar de Externe si cel al Muncii au fost instiintate oficial despre planul Italiei de eliminare a restrictiilor pe piata muncii de la 1 ianuarie 2012.

Seful diplomatiei bulgare, Nikolai Mladenov, si ministrul bulgar al Muncii, Totyu Mladenov, au salutat decizia Italiei.

Ministerul de Afaceri Externe din Italia a transmis, joi, Ambasadei Romaniei din aceasta tara o scrisoare prin care este notificata incetarea restrictiilor impuse romanilor din 1 ianuarie 2012, Ministerul Muncii apreciind aceasta decizie.

"Ne bucura decizia guvernului italian. Prin eliminarea restrictiilor impuse muncitorilor romani si bulgari, executivul italian transmite un semnal important, iin acord cu valorile si drepturile fundamentale ale Uniunii Europene. Italia nu mai cere nicio derogare si arata, in acest fel, ca respecta tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. Apreciem aceasta decizie, cu atat mai mult cu cat in Italia, traiesc si muncesc aproximativ 1 milion de romani. Italienii ne arata in acest fel ca recunosc plus valoarea pe care romanii o aduc in economiile tarilor de destinatie", a declarat ministrul Muncii, Sulfina Barbu, citata intr-un comunicat al MMFPS transmis joi.

Ambasada Romaniei in Italia a anuntat ca joi, la ora 16.17, MAE italian a transmis prin fax scrisoarea directorului general responsabil cu tarile din UE, Mario Bova, prin care este notificata incetarea restrictiilor pe piata muncii din Italia, impuse pentru lucratorii romani, incepand cu 31 decembrie 2011, ceea ce inseamna ca, de la 1 ianuarie 2012, piata muncii din Italia este liberalizata pentru lucratorii romani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#muncitori Italia, #muncitori restrictii Italia , #Locuri munca in strainatate