Germania prelungeste restrictiile pentru muncitorii romani si bulgari

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 20:49
1613 citiri
Germania prelungeste restrictiile pentru muncitorii romani si bulgari

Guvernul german a prelungit miercuri cu doi ani, pana la sfarsitul lui 2013, restrictiile impuse pe piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari cu calificare redusa.

Muncitorii din constructii, curatenie si decorari interioare din cele doua tari nu vor avea acces pe piata muncii din Germania pana la sfarsitul lui 2013. In schimb, urmeaza sa fie facilitata imigratia absolventilor de studii superioare, informeaza AFP, citat de Agrepres.

Cercetatorii, cetatenii straini absolventi ai unei universitati germane sau care urmeaza cursuri profesionale in Germania vor putea, la randul lor, sa obtina mai usor permisul de sedere.

Guvernul de la Berlin intentioneaza, de asemenea, sa transpuna directiva UE privind "carta albastra", care va permite imigrantilor din afara UE care au studii superioare si castiga mai mult de 44.000 de euro anual sa imigreze in Germania. In domeniile profesionale cu forta de munca deficitara (tehnologii, informatica, telecomunicatii, medicina), bariera va fi coborata la 33.000 de euro pe an. Conform estimarilor Ministerului de Interne, formula ar putea interesa anual 350.000 de persoane.

Obiectivul aceste reforme este inlaturarea obstacolelor birocratice, instaurarea unui sistem transparent, bazat pe criterii clare, si cresterea atractivitatii Germaniei pentru mana de lucru straina, a explicat Ministerul Economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuri de munca Germania, #restrictii locuri de munca Germania , #Locuri munca in strainatate