Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finlanda vrea romani: Salariile ajung la 2.000 de euro

Finlanda vrea romani: Salariile ajung la 2.000 de euro


Angajatorii din Finlanda sunt interesati de muncitorii calificati din Romania, oferind salarii care ajung la 2.000 de euro pe luna.

Cel putin 150 de posturi sunt disponibile in prezent in Finlanda pentru romani, cele mai multe in meserii calificate si inalt-calificate, potrivit site-ului Tjobs.ro, citat de Realitatea.net.

Programatorii si specialistii romani in IT pot castiga pana la 4.000 de euro lunar in Finlanda, iar inginerii in jur de 2.500-3.000 de euro.

Angajatorii finlandezi cauta, de asemenea, montatori in constructii cu experienta de minim 3 ani in domeniul naval. Salariile ajung la 2.000 de euro lunar, iar lucrarile se vor desfasura in rafinarii, centrale nucleare sau santiere navale.

Medicii interesati sa munceasca in Finlanda au in mod legal aceasta posibilitate, conform Directivei Recunoasterii Profesionale. Posturile de medic in Finlanda sunt publicate in Jurnalul Asociatiei Medicale Finlandeze.

Romanii nu au nevoie de permis de munca in Finlanda. In baza Tratatului Economic European, cetatenii UE au drept de rezidenta, sa-si caute de lucru sau sa munceasca fara permis de rezidenta, Daca contractul angajatului este pe o perioada mai mare de 3 luni, angajatul trebuie sa obtina permis de rezidenta.

Permisul de rezidenta este valabil pentru o perioada de 5 ani. Daca insa contractul de munca este pe o perioada mai mica de un an, permisul de rezidenta va fi valabil doar pe perioada contractului de angajare. Permisul de rezidenta este automat acordat cetatenilor UE care au obtinut un loc de munca sau dreptul de a studia in Finlanda.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 8971 ori