Trucuri la interviu. Afla ce trebuie sa faci

Luni, 06 Februarie 2012, ora 08:26
4321 citiri
Trucuri la interviu. Afla ce trebuie sa faci

In an de criza financiara, angajatorii sunt din ce in ce mai exigenti in alegerile lor, iar intervievatorii vor folosi numeroase strategii pentru a alege candidatul potrivit. Afla care trucuri sunt mai folosite de expertii in Resurse Umane.

Pauzele in timpul conversatiei, capcana pentru candidat

Desi este o situatie intalnita si in conversatiile de zi cu zi, linistea stanjenitoare din mijlocul unei conversatiei este o metoda folosita de angajatori pentru a cunoaste mai bine candidatul, potrivit Business Insider.

Pauzele combinate cu emotiile normale pentru un interviu de angajare ar putea determina candidatul sa uite regulile unei conversatii cu un angajator.

Intrebari concrete obliga la sinceritate

Ti se vor pune intrebari concrete, cum ar fi sa spui numele fostului tau angajator, in incercarea de a verifica informatiile din curriculum vitae.

Astfel de intrebari sunt puse chiar la inceputul conversatiei pentru a te determina sa fii sincer. Intervievatorul nu va urmari sa ia legatura cu fostul tau angajator, ci urmareste sa te determine sa ii raspunzi sincer pe tot parcursul intalnirii.

Intrebari deschise

Intervievatorul ti-ar putea cere sa povestesti o situatie dificila fara a-ti oferi mai multe detalii. Prin astfel de intrebari angajatorul va intelege daca esti o persoana care urmareste sa rezolve problemele sau esti un "creator" de probleme.

Decizia lor depinde de situatia pe care alegi sa o povestesti. Poti explica cum ai incercat sa rezolvi o situatie dificila si i-ai gasit intr-un final o solutie sau poti sa prezinti o problema dificila fara a vorbi despre o solutie.

Pronumele folosite in conversatie, dovada a performantelor candidatului

Pronumele pe care il folosesti in conversatie in cadrul unui interviu conteaza. Intervievatorii iau in considerare o serie de studii conform carora angajatii cu performante ridicate folosesc pronumele la persoana intai (eu, mie, noi), pe cand angajatii care nu au inregistrat rezultate notabile folosesc pronumele la persoana a doua.

Utilizarea adverbelor face diferenta intre candidati

Intervievatul va urmari utilizarea in conversatie a adverbelor. Candidatii cu performante vor da raspunsuri directe, la timpul trecut, fara pareri personale si la "indemana" vor fi adverbele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sfaturi interviu angajare, #interviu de angajare, #interviu pentru job , #Locuri de munca in Romania