Topul domeniilor in care au crescut salariile in iulie

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 11:43
1545 citiri
Topul domeniilor in care au crescut salariile in iulie

In luna iulie salarii au fost mai mari, cresterea salariala fiind determinata de majorarea salariului minim pe economie la 800 lei/luna si de acordarea de prime ocazionale (inclusiv prime de vacanta).

Castigul salarial mediu net a fost in iulie de 1.635 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 29 lei, sau 1,8%, cele mai mari valori fiind inregistrate in extractia petrolului si a gazelor naturale (4.017 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (881 lei).

Cele mai mari cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in transporturi pe apa, extractia carbunelui si fabricarea altor mijloace de transport, cu 10% - 11%. Cele mai mari scaderi au fost raportate in fabricarea bauturilor (12,4%).

Scaderile castigului salarial mediu net fata de luna precedenta au fost determinate de acordarea in luna iunie de premii ocazionale, sume din profitul net si alte fonduri. De asemenea, scaderile castigului salarial mediu net sunt cauzate si de nerealizarile de productie ori incasarile mai mici (functie de contracte), precum si de angajarile de salariati cu castiguri salariale mici, in unele activitati economice.

Cele mai semnificative scaderi ale castigului salarial mediu net au fost de 12,4% in fabricarea bauturilor, intre 3% si 5% in fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, dar si in fabricarea produselor din tutun.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere salariu iulie, #majorare salariu, #domenii salarii mari, #cele mai bine platite domenii , #Locuri de munca in Romania