Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Top joburi mai prost platite decat credeai

Top joburi mai prost platite decat credeai


Daca un loc de munca are o descriere care pare interesanta, complicata si solicitanta nu inseamna neaparat ca este si bine platita. Angajatii care au joburi precum terapeut sau pompier castiga mai putin decat te-ai fi asteptat.

Una dintre slujbele despre care te-ai astepta sa fie bine remunerata este cea de fotomodel. Informatiile colectate de Forbes arata contrariul. Un model primeste, in medie, anual, 42,560 de dolari. Ceva mai bine castiga un terapeut sau un consilier matrimonial: 47,530 de dolari, in medie, in fiecare an.

Angajatii de la morga au un mediu de lucru solicitant si, in ciuda conditiilor grele de munca, primesc salarii mici. Anual, venitul mediu al acestora se ridica la 44,280 de dolari. O meserie care pare tentanta pentru fanii filmelor politiste, respectiv cea de detectiv particular, este chiar si mai prost platita.

Un detectiv privat incaseaza in fiecare an, in medie, putin peste 47,800 de dolari. Un pompier primeste 47,730 de dolari, in medie, anual. Dupa reducerile de salarii din 2010, pompierii romani au ramas cu salarii de 1.000-1.500 lei pe luna.

Salariul unui pompier american este apropiat de cel pe care il incaseaza, in fiecare an, un angajat din departamentul "Relatii cu clientii". Conform ForbesForbes, acestia primesc, in medie, anual, 49,930 de dolari.

Crainicii radio primesc mai putin de 40.000 de dolari pe an. Venitul mediu se ridica la 39.910 de dolari. La noi in tara, salariile pentru un reporter radio variaza intre 800 si 3.000 de lei.

Pe de alta parte, reporterii si corespondentii primesc mai putin decat un angajat de la morga, dar mai mult decat un model. Conform datelor citate de publicatia americana, reporterii primesc in fiecare an, in medie, 43,780 de dolari.

Un specialist in tehnologii chirurgicale primeste chiar si mai putini bani, respectiv 41,310 dolari, anual. Trebuie mentionat ca, pentru americani, un salariu mic insemna mai putin de 55.000 de dolari. Suma reprezinta un venit mediu lunar de sub 4.500 de dolari.

De asemenea, in top nu au fost luate in calcul vedetele din industria media, detectivii particulari angajati de corporatiile mari sau celebritatile caselor de moda, care continua sa sustina prezentari de moda.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2921 ori