Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul vrea sa angajeze 557 de functionari publici. Care sunt posturile vacante

Statul vrea sa angajeze 557 de functionari publici. Care sunt posturile vacante


In luna septembrie, in sectorul administratiei publice centrale si locale din Romania existau 557 de posturi vacante de functionar public, in crestere cu 114 fata de luna august.

In cazul a 476 de posturi, care reprezinta 85,5% din numarul total, a fost organizata ori se afla in desfasurare procedura de ocupare prin recrutare, potrivit PublicJob.ro. Pentru 81 de posturi se are in vedere promovarea din randul functionarilor care ocupa deja o functie publica.

Din cele 557 de posturi vacante in administratia publica centrala si locala in septembrie, 224 reprezinta functii publice de conducere, iar 333 constituie functii publice de executie.

De asemenea, 405 posturi sunt definitive, iar 152 sunt temporare.

In ceea ce priveste structura posturilor vacante in administratie in septembrie, 79 de pozitii sunt disponibile in Guvern si ministere, 55 de posturi sunt oferite in structurile nationale, 26 de posturi in consiliile judetene, 130 de posturi in structurile teritoriale, 223 de posturi in primarii si 34 de posturi sunt disponibile pentru alte autoritati si institutii publice locale.

Majoritatea posturilor vacante in administratie in septembrie se afla in Bucuresti (164).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2897 ori