Somerii de la Nokia vor primi 500 de euro daca isi gasesc de lucru in alta localitate

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 11:54
2092 citiri
Somerii de la Nokia vor primi 500 de euro daca isi gasesc de lucru in alta localitate

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj a anuntat, luni, ca lucratorii disponibilizati de la fabrica Nokia din Jucu pot primi 500 de euro pentru relocare, in cazul in care isi gasesc un loc de munca in alta localitate.

"Identificam un loc de munca sau isi identifica singur la o distanta mai mare de 50 de km, va primi o alocatie de 500 de euro pentru a se muta in acea localitate la noul loc de munca. Poate sa fie un interviu intr-o localitate mai departe de localitatea de domiciliu. Pentru asta se pot plati transportul, cazarea, masa", a declarat la Realitatea Tv Daniel Don, directorul AJOFM Cluj.

Don a precizat ca AJOFM Cluj a solicitat de la Uniunea Europeana cinci milioane de euro pentru sprijinirea persoanelor disponibilizate de la Nokia. Potrivit acestuia, din aceasta suma se vor organiza si cursuri de recalificare.

La 5 ianuarie, Daniel Don a anuntat ca aproximativ 1.400 de someri de la fabrica Nokia din Jucu vor primi cate 200 de euro din fonduri UE, accesate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, bani pe care sa-i foloseasca pentru haine, tuns sau barbierit, pentru a fi cat mai prezentabili la interviurile de angajare.

La sfarsitul lunii septembrie, Nokia a decis inchiderea fabricii de la Jucu, din judetul Cluj, la trei ani de la inaugurare. In urma inchiderii fabricii Nokia de la Jucu, circa 2.200 de oameni - angajati directi ai Nokia, dar si ai unor firme subcontractoare - si-au pierdut locul de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#disponibilizari nokia, #bani relocare someri Nokia, #someri Nokia , #Locuri de munca in Romania