Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Se intampla in Romania: Majorare de 8% a salariilor bugetarilor

Se intampla in Romania: Majorare de 8% a salariilor bugetarilor


Consiliul Judetean Prahova si primariile celor doua municipii din judet au, inca de la inceputul anului, prevederi bugetare pentru majorarile salariale care vor avea loc de la 1 august, astfel incat nu va fi nevoie ca sumele suplimentare sa fie luate de la alte capitole bugetare.

Majorarea cu opt procente a salariilor bugetarilor de la 1 august presupune, pentru Consiliul Judetean Prahova, un efort financiar de peste 400.000 de lei lunar, in conditiile in care aproximativ 5.000 de oameni lucreaza in aparatul propriu al Consiliului Judetean si in institutiile subordonate acestuia, respectiv in muzee, biblioteci, Directia de paza, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sau ca asistenti personali ai persoanelor cu handicap.

Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a declarat ca asigurarea majorarilor salariale pentru acesti angajati "nu va fi o problema", intrucat bugetul judetului Prahova este unul mare, iar in fondul de rezerva au existat intotdeauna suficiente resurse.

"in ultima luna a anului trecut am alocat sume, din fondul de rezerva, unui numar de 28 de comune care nu aveau bani sa asigure salariile. In aceste conditii, nu vom avea probleme cu achitarea majorarilor salariale. Intrucat fusese anuntata o majorare inca de la inceputul anului, am prevazut in buget o parte din banii necesari majorarilor", declarat presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma.

Nici pentru primariile celor doua municipii din Prahova nu vor fi probleme cu plata majorarilor salariale si nici nu va trebui ca administratiile celor doua orase sa renunte la investitii pentru a achita banii in plus.

Primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, a declarat ca in bugetul local au fost prevazute cheltuieli salariale pentru o organigrama care prevede mai multe posturi decat cele ocupate, iar in aceste conditii bugetul este suficient pentru plata majorarilor.

Iulian Badescu a precizat ca este posibil ca, in ultimele doua luni ale anului, sa existe un deficit de 300.000 de lei in ceea ce priveste achitarea salariilor, insa acesti bani vor fi "fara probleme" acoperiti din fonduri proprii.

Situatia in ceea ce priveste municipiul Campina este aceeasi. Primarul orasului, Horia Tiseanu, a declarat: "Ne asteptam sa creasca salariile si in bugetul pe anul acesta am prevazut o suma de bani suficienta pentru a acoperi aceste majorari".

Probleme cu acoperirea majorarilor salariale ar putea exista in unele comune care in mod constant au dificultati cu plata salariilor.

La nivelul judetului Prahova, exista cateva localitati care an de an solicita sprijin de la Consiliul Judetean pe motiv ca nu au fonduri suficiente pentru achitarea salariilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1809 ori