Salariile softistilor din vestul tarii sfideaza criza

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 12:01
2075 citiri
Salariile softistilor din vestul tarii sfideaza criza

Cel mai mare salariu pe care il poate obtine un angajat dintr-o companie de software din vestul tarii este de 2.600 de euro brut/luna, aceasta fiind remuneratia primita de un software architect din regiune.

Cifrele au fost relevate de un studiu salarial realizat in perioada februarie -martie 2012 pe un esantion de 4.500 de angajati din Timisoara, Cluj, Sibiu si Brasov.

"2012 este un an de normalitate pentru dezvoltatorii software. Circa 93% din companiile participante la studiu au declarat ca intentioneaza sa creasca salariile angajatilor, cu un procent mediu de 7,5%", a spus Serban Mrejeru, senior consultant in cadrul firmei AIMS Executive& Consulting Romania, care a realizat studiul.

La polul opus se afla tinerii care se angajeaza pe pozitia de dezvoltator de software junior, care primesc, in medie, un salariu mediu de 700 de euro brut, acestia fiind angajatii cel mai prost platiti din cadrul firmelor de IT.

#cele mai mari salarii Romania, #cele mai bine platite salarii Romania, #salarii programatori software , #Locuri de munca in Romania