Romania risca sa ramana fara noi locuri de munca in urmatorii 10 ani

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 17:01
2771 citiri
Romania risca sa ramana fara noi locuri de munca in urmatorii 10 ani

Infiintarea noilor locuri de munca si mentinerea celor actuale vor reprezenta adevarate probleme pentru Romania in urmatorii zece ani, a declarat miercuri presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Lucian Anghel.

Crearea locurilor de munca in domeniul productiv va fi dificila pentru ca la nivel european exista supracapacitati de productie, cautandu-se mai multe piete de desfacere.

"Este greu sa creezi noi capacitati de productie in conditiile in care cererea globala scade. In general, zona euro este una care exporta si care depinde de cererea internationala, evident afectata de conditiile economice. Aceasta reducere a datoriei publice inseamna la nivel mondial cerere influentata negativ. Aici trebuie Romania sa identifice solutiile interne pe care sa le adopte", a afirmat Lucian Anghel.

Romania are la dispozitie o serie de variante pentru a dezvolta capacitatile sale de productie. Astfel, orice proiect in domeniul infrastructurii, atat cu fonduri UE (Coridorul 4), cat si prin parteneriat public-privat (tronsonul Comarnic-Brasov), constituie o oportunitate de a stimula cresterea economica.

"Orice proiect de infrastructura, energie, inclusiv de resurse minerale pe care le avem, pe agricultura - irigatii reprezinta variante. Daca statul nu se poate implica nu ai cum sa faci altfel. Peste tot in lume infrastructura majora tine de stat, inclusiv cu fonduri UE. Statul este cel care creaza o strategie pe termen lung si in jurul proiectului statului vin si entitati private", a mai spus presedintele BVB.

#Romania creare locuri munca, #locuri de munca noi, #situatie locuri de munca , #Locuri de munca in Romania