Ministrul Muncii sustine ca salariile si pensiile ar putea creste

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 11:56
1574 citiri
Ministrul Muncii sustine ca salariile si pensiile ar putea creste
Ministrul Muncii, Sulfina Barbu

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, sustine ca in luna aprilie, salariile si pensiile bugetarilor ar putea inregistra o crestere usoara, in cazul in care situatia economica o va permite.

"In legea bugetului de stat se regaseste prevederea ca, daca vor fi resurse si vom avea crestere economica, vom avea o indexare. Nu pot sa confirm daca aceste resurse vor exista. In aprilie vom avea aceste date si vom putea spune daca exista aceasta indexare", a precizat ministrul Muncii, Sulfina Barbu, la Realitatea TV.

Ministrul Muncii a mai spus ca veniturile bugetarilor ar putea creste "modest", cu maxim 5%.

"Eu am convingerea ca fiind Banca Mondiala, FMI si Comisia Europeana in Romania si fiind discutiile si negocierile cu guvernul, analizele care se fac trebuie sa fie si cu un mesaj clar pentru populatie. Aceasta majorare modesta poate sa fie pana la 5 procente, dupa ce am discutat cu partenerii nostri si pe datele pe care le avem", a mai subliniat ministrul Muncii.

Dupa sedinta Coalitiei, politicianul Sorin Frunzaverde a declarat ca membrii coalitiei l-au mandatat pe premierul Emil Boc sa negocieze cu Fondul Monetar International (FMI) cresterea salariilor bugetarilor si a pensiilor.

"Azi (luni - n.red.) membrii conducerii coalitiei l-au mandatat pe prim-ministru sa negocieze marirea, din aprilie, a salariilor si a pensiilor", a declarat Frunzaverde.

#salarii pensii, #crestere salariu bugetar, #crestere pensii bugetar, #majorare salarii bugetari , #Locuri de munca in Romania