Joburile de la stat raman inghetate, dar regulile vor fi mai flexibile

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 17:46
1629 citiri
Joburile de la stat raman inghetate, dar regulile vor fi mai flexibile

Guvernul va continua si in urmatorii ani sa reduca numarul de salariati in sectorul public, prin angajarea unei singure persoane la sapte posturi vacantate, sistem care va fi insa aplicat cu mai multa flexibilitate.

Aplicarea unor reguli flexibile se face pentru ca blocajele generate de lipsa de personal sa fie eliminate. Flexibilizarea presupune aplicarea regulilor la nivel sectorial si nu pentru fiecare institutie in parte, astfel incat sa poata decide angajari in zonele care au un deficit de personal.

Angajamentul de a continua politica de inghetare a angajarilor in sistemul public, cu mici exceptii, a fost introdus in Programul de convergenta pentru perioada 2012-2015, la capitolul "Obiectivele pe termen mediu".

"Desi nu se mai intrevad masuri de austeritate de genul celor aplicate in 2010, pe partea de cheltuieli se va mentine o abordare prudenta tocmai pentru a consolida trendul sustenabil al finantelor publice", se arata in documentul aprobat, miercuri, de Guvern si obtinut de MEDIAFAX.

In 2009, Guvernul a decis prin ordonanta de urgenta, in urma negocierilor cu FMI, sa suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administratie si sa permita angajarea unui singur functionar la sapte posturi vacantate, exceptii fiind acceptate doar pentru functiile de conducere, inalti functionari si administratii subdimensionate.

Decizia a fost mentinuta atat in 2010, cat si in 2011, iar strategia fiscal-bugetara a Guvernului prevede ca politica de blocare a angajarilor in sistemul public, prin ocuparea unui singur post din sapte vacantate, va fi mentinuta si in acest an.

#inghetare angajari sector public, #angajari stat, #reducere salariati sector public, #joburi stat Romania , #Locuri de munca in Romania