Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Domeniile cu cele mai multe locuri de munca vacante

Domeniile cu cele mai multe locuri de munca vacante


Numarul locurilor de munca vacante a scazut in trimestrul al doilea, fata de primele trei luni, cu 300, la 24.700, iar comparativ cu trimestrul al doilea al anului trecut scaderea este mai accentuata, de 3.000 de locuri de munca.

"In trimestrul II 2012, rata locurilor de munca vacante a fost de 0,59%, in scadere cu 0,02 puncte procentuale fata de trimestrul precedent. Comparativ cu acelasi trimestru al anului 2011, rata locurilor de munca vacante a scazut cu 0,09 puncte procentuale", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in administratia publica (1,15%), intermedieri financiare si asigurari (1,05%), respectiv distributia apei, salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (1,02%).

La polul opus, cu cele mai mici valori ale ratei locurilor de munca vacante s-au regasit activitatile de productie si furnizare de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (0,05%), respectiv cele din industria extractiva (0,1%).

Ca si in trimestrul precedent, in industria prelucratoare s-a concentrat aproape o treime (7.800 locuri vacante) din numarul total al posturilor vacante, iar rata a ajuns la 0,77%.

Peste 11% din totalul locurilor de munca vacante s-au inregistrat in administratia publica si in sanatate si asistenta sociala (2.800 locuri vacante fiecare), iar impreuna cu activitatea de invatamant (600 locuri vacante), sectorul bugetar a insumat putin peste o patrime (25,1%) din numarul total al locurilor de munca vacante.

Angajatorii au prezentat cea mai redusa cerere de forta de munca salariata in activitatile de tranzactii imobiliare si productie si furnizare de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2119 ori