Cum rezolva ministrul Grapini problema somajului

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 17:13
1758 citiri
Cum rezolva ministrul Grapini problema somajului

Firmele care deruleaza programe de calificare a fortei de munca prin proiecte europene finantate prin POSDRU trebuie sa garanteze, de anul viitor, ca 80 la suta dintre cursanti isi vor gasi un loc de munca la finalul etapei de pregatire, spune ministrul pentru IMM si Turism, Maria Grapini.

Prezenta, vineri, la o intalnire cu mai multi oameni de afaceri din judetul Hunedoara, cu autoritatile judetene si locale, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism, a declarat ca una dintre problemele cu care se confrunta mediul de afaceri este lipsa fortei de munca bine pregatita, calificata.

"Nu a fost o eficienta in cadrul Programului POSDRU. Mediul de afaceri se plange ca, desi au fost organizate foarte multe programe de calificare, ei nu-si gasesc forta de munca pregatita corespunzator", a afirmat Grapini.

Ministrul delegat pentru IMM-uri a spus ca a discutat cu ministrul Muncii, Mariana Campeanu, pentru a gasi o modalitate prin care unul dintre criteriile de evaluare a unui proiect de reconversie a fortei de munca, prin POSDRU, sa includa si cerinta ca un anumit numar de absolventi sa fie si angajati la finalul cursurilor de calificare.

"Cei care doresc sa califice personal pe fonduri europene, pe diferite profesii, trebuie sa vina, ca o cerinta la dosar, sa zic asa, cu angajament din partea companiilor ca pe profesiile respective vor angaja 80 la suta din persoanele pe care le califica", a afirmat ministrul delegat pentru IMM-uri.

Ea a mai spus ca se va incerca si o corelare a programelor de invatamant si a cifrelor de scolarizare, astfel incat absolventii unei scoli sau facultati sa-si poata gasi un loc de munca.

"Intreprinzatorul sau afacerea este competitiva daca resursa umana este buna. Poti sa ai cea mai inalta tehnologie, dar daca nu ai resursa umana bine pregatita, stim bine ca nu obtinem ce vrem", a adaugat Grapini.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism se afla intr-o vizita de lucru in judetul Hunedoara si are programate intalniri cu oameni de afaceri din mai localitati.

#somaj Grapini, #cursuri POSDRU Grapini, #garantie angajare cursanti POSDRU , #Locuri de munca in Romania