Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Concediul medical: Se scade sau nu din concediul de odihna?

Concediul medical: Se scade sau nu din concediul de odihna?


Reglementarea concediului de odihna din Codul muncii si a concediului medical din legislatia speciala a dat curs unei controverse cu privire la scaderea din totalul zilelelor de concediu de odihna cuvenite salariatului a zilelor in care acesta s-a aflat in incapacitate temporara de munca, adica in concediu medical.

Aceasta reglementare i-a determinat pe angajatori sa scada din durata concediului de odihna anual zilele in care salariatul nu a fost prezent la munca din motive medicale, consecinta fiind afectarea concediului de odihna de concediul medical si asta datorita expresiei din textul legii "proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic".

Desigur, in principal, scopul concediului de odihna consta in refacerea fortei de munca a salariatulu si prin urmare, este necesara o corelare intre durata muncii si durata odihnei.

Citeste mai multe despre Concediul medical: Se scade sau nu din concediul de odihna? pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2584 ori