Boc: Marim pensiile si salariile doar daca lucrurile nu se inrautatesc

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 18:02
1278 citiri
Boc: Marim pensiile si salariile doar daca lucrurile nu se inrautatesc

Premierul Emil Boc sustine ca anul viitor pensiile si salariile bugetarilor vor fi majorate, doar daca perspectiva economica va permite acest lucru si daca "lucrurile pe plan extern nu se vor inrautati".

"Daca contextul european nu se inrautateste, putem sa vorbim de o crestere a pensiilor si salariilor in partea a doua a anului, dupa evaluarea din prima parte a anului, cand vom vedea daca mergem pe un scenariu pozitiv sau nu", a precizat premierul Emil Boc, dupa ce a avut o intrevedere cu seful Fondului National de Garantare.

Acesta a tinut sa precizeze ca "pornim prudent, iar daca lucrurile merg bine, exista posibilitatea majorarii pensiilor si a salariilor de anul viitor".

Prim-ministrul a mai adaugat ca, in urma negocierilor si a evaluarilor programate cu institutiile internationale pentru prima parte a anului, guvernul ar putea elabora o Ordonanta de Urgenta prin care sa mareasca veniturile bugetarilor.

"In privinta banilor pentru pensii am avut 47,6 miliarde de lei in 2011 si vom avea 47,9 in 2012. Avem resursele necesare pentru plata pensii si salariilor", a mai precizat Emil Boc.

Premierul a mai declarat ca s-a decis majorarea capitalului Fondului National de Garantare.

"Vestea buna pe care am putut sa i-o dau presedintelui Fondului de Garantare (Aurel Saramet - n.r.) este aceea ca vom majora capitalul social al fondului cu 250 de milioane de lei pentru a putea sustine locurile de munca mentinute sau create in momentul de fata", a afirmat Boc.

Fondul are in prezent un capital social de 681 milioane de lei.

#crestere pensii si salarii, #majorare salariu 2012, #salarii bugetari, #salariu bugetar Emil Boc , #Locuri de munca in Romania