Angajatorii romani se confrunta cu candidati pretentiosi

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 16:30
2498 citiri
Angajatorii romani se confrunta cu candidati pretentiosi

Angajatorii romani intampina dificultati in alegerea personalului, intrucat candidatii nu au experienta si nici cunostinte in afaceri, insa vin cu pretentii salariale mari.

La nivel mondial, in jur de trei sferturi din angajatori au explicat ca principalele motive pentru care nu reusesc sa acopere pozitiile deschise sunt lipsa de experienta si de calificari ale candidatilor, potrivit studiului Deficitul de Talente al ManpowerGroup, scrie Realitatea.net.

In acest sens, Valentin Petrof, Country Manager la ManpowerGroup Romania recomanda angajatorilor sa dezvolte descrierile clasice ale posturilor vacante, specificand cerintele detaliate privind competentele candidatilor.

Acesta considera ca schimbarile de pe piata muncii sunt multiple, iar implicatiile afecteaza fiecare idivid, care va trebuie sa se adapteze rapid la noile atributii, pozitii si chiar noi industrii.

In ceea ce priveste Romania, principalele motive pentru care angajatorii au dificultati in a identifica angajatii potrivit sunt lipsa de experienta (34%), lipsa de cunostinte in afaceri sau academice (28%) sau pretentii salariale prea mari (21%).

ManpowerGroup recomanda realizarea de Profile eficiente de angajare, care sa suplineasca traditionalul CV, care sa actioneze ca instrumente de vanzare sis a creasca sansele candidatului de a obtine locul de munca dorit.

De asemenea, studiul ManpowerGroup privind Deficitul de Talente arata faptul ca angajatorii se plang ca spiritul de echipa, nivelul de motivatie sau entuziasm sunt componente ce lipsesc in randul candidatilor si al celor recent angajati.

Potrivit celor de la ManpowerGroup, candidatii ar trebui sa adapteze maniera in care isi prezinta calificarile si competentele, punand accentul pe abilitati cat mai variate, ce pot fi utilizate in diferite domenii, sporindu-si astfel sansele de a-si gasi un loc de munca.

#ManpowerGroup, #studiu deficit talente, #angajatori angajat , #Locuri de munca in Romania