Angajatii de la Jucu vor primi cel putin trei salarii compensatorii

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 08:56
1679 citiri
Angajatii de la Jucu vor primi cel putin trei salarii compensatorii

Angajatii Nokia Jucu vor primi cel putin cate trei salarii compensatorii, in urma incheierii negocierilor cu sindicatele, anunta compania finlandeza, intr-un comunicat transmis joi seara.

"In urma consultarilor, Nokia si reprezentantii sindicatelor au convenit in privinta pachetelor compensatorii care vor fi oferite tuturor angajatilor Nokia din fabrica de la Jucu, la finalul programului Bridge. Pachetele compensatorii sunt peste nivelul prevazut in clauzele contractului colectiv de munca actual, depasind prevederile legislatiei din Romania, si reprezentand trei salarii de incadrare pentru fiecare angajat in cauza, la care se adauga un salariu lunar pentru fiecare an de vechime in companie", se precizeaza in comunicat.

De asemenea, angajatii Nokia vor beneficia de o perioada de gratie intre ianuarie 2012 si sfarsitul lunii martie 2012, "o perioada platita care sa permita angajatilor care isi pierd locul de munca sa se adapteze si sa se concentreze asupra reangajarii".

Liderii de sindicat au fost multumiti de rezultatul negocierilor, compania fiind dispusa sa implementeze un program de responsabilitate sociala, Bridge, pentru sprijinirea angajatilor care isi pierd locul de munca.

"Acordul, care a fost conceput pentru a raspunde necesitatilor locale, include planul de masuri compensatorii. Nokia va oferi o gama extinsa de posibilitati angajatilor sai, constand in diverse mijloace de suport precum consultanta in vederea reangajarii, pachete de training si dezvoltare, suport pentru antreprenori, o perioada speciala de gratie si pachete compensatorii", se precizeaza in comunicat.

Conducerea Nokia a anuntat, la finele lui septembrie, decizia privind inchiderea fabricii din Romania, masura ce va afecta circa 2.200 de angajati.

#angajati Nokia Jucu disponibilizati, #plati compensatorii angajati Nokia , #Locuri de munca in Romania