Care sunt domeniile si orasele in care iti poti gasi un job la targul dedicat din luna aprilie

Luni, 31 Martie 2014, ora 13:43
2243 citiri
Care sunt domeniile si orasele in care iti poti gasi un job la targul dedicat din luna aprilie

Vineri si sambata, pe 4-5 aprilie, la Sala Palatului din Bucuresti va avea loc editia cu numarul 16 a evenimentului de cariera Angajatori de TOP. Companiile participante cauta candidati atat pentru Bucuresti (70%) cat si pentru celelalte orase din tara.

Evenimentul ofera posibilitatea vizitatorilor sa intre in dialog cu oameni de business din cadrul companiei, reprezentanti de HR sau top management. Chiar si pentru candidatii care nu isi cauta activ un loc de munca, participarea este o ocazie buna pentru a intelege evolutia pietei in acest moment.

Pentru cele peste 3400 de pozitii deschise, vizitatorii evenimentului pot aplica cu un singur CV BarCODE. Tot ce trebuie sa faca un candidat, este sa intre in contul personal de pe www.hipo.ro, sa selecteze iconita de descarcare CV BarCODE pentru Angajatori de TOP si sa il printeze intr-un exemplar.

"Este cea mai mare editie Angajatori de TOP din ultimii 5 ani, dimensiunea fiind data atat de numarul de companii participante cat si de planurile mari de recrutare anuntate de angajatori pentru urmatoarea perioada. Fata de editiile anterioare am observat o diversificare a industriilor din care provin angajatorii, care se reflecta intr-o varietate foarte mare de oportunitati pentru profesionisti si studenti - aproape toate domeniile fiind acoperite. Tot in crestere este si numarul companiilor internationale care participa la Angajatori de TOP din tari precum Marea Britanie, Irlanda, Ungaria, Grecia, Turcia" - Adrian Stanescu, Project Manager, Angajatori de TOP.

In functie de numarul oportunitatilor de cariera deschise de cele 100 de companii, domenile in care vizitatorii Angajatori de TOP isi pot gasi un job sunt IT, client service, financiar-bancar, vanzari, telecomunicatii, inginerie, marketing&PR, dar si in alte domenii precum resurse umane, logistica, productie, administrativ, transporturi sau asigurari.

In ce orase iti poti gasi un job la Angajatori de TOP

In urma centralizarii informatiilor cu privire la joburile deschise de companiile participante a rezultat faptul ca angajatorii cauta candidati atat pentru Bucuresti (70%) cat si pentru celelalte orase din tara. Cei care doresc sa se relocheze au posiblitatea sa opteze pentru unul dintre joburile deschise de angajatori in: Timisoara 8%, Iasi 5%, Brasov 3%, Cluj-Napoca 2%, Sibiu 2%, Arad 1%. Restul procentelor fiind alocate oraselor din tara si joburilor din strainatate.

O parte dintre oportunitatile de cariera deschise de companii in cadrul Angajatori de TOP sunt destinate celor care isi doresc o cariera la nivel international. Franta, Egipt, Olanda, Irlanda, Malta, Cehia, Marea Britanie, Ungaria, Grecia si Turcia sunt cateva dintre tarile pentru care companiile participante cauta candidati in cadrul evenimentului. In ceea ce priveste profilul acestora, sunt cerute cunostinte tehnice, specifice jobului respectiv, la care se adauga: abilitati de comunicare, abilitati de invatare continua cunosterea a cel putin unei limbi straine, dar si competente generice precum: pasiunea, curiozitatea, spiritul de echipa, flexibilitate.

In functie de expansiunea companiei la nivel global, angajatorii prezenti la eveniment vor avea deschise atat pozitii full-time, dar si programe de pregatire la nivel international.

In cadrul targului de cariera Angajatori de TOP vizitatorii au ocazia sa participe la workshop-uri si conferinte, deoarece in acest mod vor avea o sansa in plus sa interactioneze cu angajatorii, sa ii cunoasca mai bine si sa afle mai multe detalii despre companie:

26 workshop-uri si conferinte sustinute de companii precum: Google, Oracle, IBM, EY Romania, Computer Generated Solutions, BearingPoint, Deloitte, Coca-Cola HBC Romania, BCR, Stefanini, HP, WNS Romania, Accenture, Bitdefender, Genpact, JTI, Educativa, RINF Outsourcing Solutions, McDonald's Romania, Institutul de Fizica Atomica Magurele, TELUS International Europe. Cateva dintre temele abordate in cadrul conferintelor si workshop-urilor sunt: "Audit and Taxes - discover a fresh mindset", "IT&C Internship Conference: IBM & Vodafone", "Career Coaching Workshop", "Entry level careers at Accenture".

Celor care intentioneaza sa participe la Angajatori de TOP le recomandam sa aiba in vedere cateva aspecte care ii vor ajuta sa profite la maximum de aceasta experienta:

I. Inainte de eveniment le recomandam sa isi actualizeze CV-ul. Sfatul nostru este sa se asigure ca au mentionat in CV toate experientele relevante pentru pozitiile la care vor sa aplice. Sa viziteze site-ul www.hipo.ro pentru a afla lista companiilor participante si pozitiile deschise. Odata ce au aflat lista angajatorilor care vor fi prezenti, sa se informeze despre acestia si sa-si pregateasca cateva intrebari pe care sa le adreseze reprezentatilor, la stand. Cateva astfel de intrebari pot fi: "Din cate etape este format procesul de selectie in cadrul companiei dvs?", "Care sunt asteptarile pe care le aveti de la un candidat care aplica pentru pozitia aceasta".

II. La capitolul sfaturi, pentru participarea din timpul evenimentului, le recomandam sa vina la inceputul sau la sfarsitul programului. In acest mod vor evita aglomeratia. Sfatul nostru este sa opteze pentru o vestimentatie business casual, ca si cum ar participa la un interviu.

Cei vor trece pe la standul CV Clinic vor avea sansa sa beneficieze de consiliere in cariera cu privire la modul de prezentare a CV-ului. La standul CV Clinic din cadrul Angajatori de TOP, vizitatorii vor primi gratuit feedback din partea consultantilor in resurse umane cu privire la modalitatile de redactare a CV-ului si sfaturi despre cum isi pot imbunatatit CV-ul pentru a atrage atentia angajatorilor.

Lista completa a companiilor participante si modalitatea de inscriere la cele 26 de workshop-uri sunt disponibile in sectiunea Angajatori de TOP, de pe www.hipo.ro.

#angajatori de top, #targ joburi, #targ locuri de munca, #joburi studenti absolventi, #workshop cariera, #consiliere cariera , #Joburi studenti