Joburi pe vasele de croaziera: Ce salarii se ofera

Luni, 19 Martie 2012, ora 08:33
31951 citiri
Joburi pe vasele de croaziera: Ce salarii se ofera

Joburile pe vasele de croaziera pot fi alegerea ideala pentru cei care isi cauta un loc de munca sezonier.

Potrivit portalului de locuri de munca tjobs.ro, cele mai multe companii cauta barmani, ospatari, bucatari, chelneri sau receptioneri. Daca iti doresti insa sa lucrezi pe un vas de croaziera luxos, poti alege un job ca manichiurista, coafeza, pedichiurista sau instructor de aerobic.

Pentru cea mai mare parte a posturilor se cauta persoane tinere, cu varste cuprinse intre 18-35 de ani, care sa aiba experienta in domeniu de 6-12 luni. Cunoasterea unei limbi straini constituie intotdeauna un avantaj la angajare.

Majoritatea companiilor care ofera astfel de joburi au incluse anumite beneficii in pachetele salariale, precum masa si asigurarea medicala. In plus, unii angajatori ofera si transportul la locul de munca.

Salariile difera mult, in functie de jobul oferit. De exemplu, un barman pe un vas de croaziera poate primi un salariu lunar intre 700-1500 de euro. Insa, cu cat esti mai specializat in domeniu, cu atat esti mai bine remunerat. De exemplu, o manichiurista sau o maseuza poate castiga pana la 2500 de euro/luna.

Chelnerii si ospatarii pot primi un salariu intre 1000-1200 de euro/luna, insa la aceste venituri se adauga o suma importanta din bacsisurile pe care acestia le pot primi pe vas.

Iata ce joburi sunt disponibile pe vasele de croaziera:

Chelneri

Poti alege un job pe vapoare ca Avalon Affinity, Fidelio, Britania, Excellence Queen, Rembrandt sau River Explorer. Cerintele pentru acest job sunt cunoasterea limbii engleze si germane la nivel mediu, experienta de minimum 6 luni in domeniul hotelier si experienta de minimum un an pe un post de chelner/ospatar.

Compania care se ocupa de recrutari cauta persoane cu varste cuprinse intre 18-35 de ani. La depunerea CV-ului trebuie sa atasezi si o poza plus cateva recomandari de la locurile de munca anterioare.

Salariile sunt cuprinse intre 800-1300 de euro, in functie de experienta pe care o ai in domeniu. Compania ofera cazare, masa, asigurare de sanatate si transport platit.

Vapoarele navigheaza in Europa, iar plecarile incep din luna martie.

Bucatari

Responsabilul pentru departamentul bucatarie trebuie sa verifice zilnic prepararea, distributia si setarea bufetului pentru mesele zilnice, conform meniului. De asemenea, acesta trebuie sa asiste la aprovizionarea vaporului cu marfa, este coresponsabil pentru depozitarea materiilor prime din bucatarie, pentru igiena, curatenia in departament, cu prezenta in restaurant si la diferite bufeturi organizate.

Bucatarul trebuie sa cunoasca limbile engleza si germana nivel mediu, si sa aiba experienta pe un post asemanator. Varsta constituie de asemenea un avantaj, fiind cautate persoane cu varste intre 18-35 de ani.

Salariile pentru un astfel de job varieaza intre 650 de euro la entry level, ajungand pana la 1700 de euro in cazul unui bucatar experimentat. Cazarea, masa, transportul si asigurarea medicala sunt platite de catre angajator.

Receptioner

Daca munca de birou nu te plictiseste atunci esti persoana potrivita pentru un astfel de job. Se cauta persoane responsabile cu organizarea si realizarea unei proceduri eficiente check-in/check out, completarea si transmiterea ordinelor supervizorilor catre personal, instiintarea corecta a conducerii referitor la email-urile primite si mentinerea standardelor companiei.

Angajatorii cer experienta minima de 6 luni pe o pozitie de receptioner si cunoasterea a cel putin doua limbi straine. La schimb, angajatorii iti vor oferi un contract intre 6-9 luni, incepand din luna martie. Salariile pentru un astfel de job variaza intre 1075-1775 de euro.

Barman

Responsabilul cu barul trebuie sa cunoasca foarte bine toate bauturile, cockteil-urile si sa se priceapa la amestecarea acestora. De asemenea, experienta in domeniu este obligatorie, avand in vedere ca barmanul trebuie sa fie un maestru in jobul sau astfel incat, daca un client este nehotarat sa poata primi recomandari.

Barmanul va fi responsabil cu mise en place-ul, cu servirea si prepararea bauturilor, va organiza staff-ul din bar, va aproviziona barul, va mentine conversatii cu clientii si va asista la diferite evenimente de intampinare, dar si de ramas-bun a pasagerilor.

Compania cauta persoane pana in 35 de ani, care sa cunoasca limba engleza. Cazarea si masa sunt asigurate gratuit de catre angajator, insa programul este intre 12-14 ore/zi, fara zile libere. Insa, avand in vedere faptul ca barmanii nu primesc zile libere vor primi un bonus la incheierea contractului de munca.

Astfel, la fiecare salariu acestia vor primi intre 200-700 de euro/luna, in functie de sezon si de vas. Salariile barmanilor incep de la 850 de euro/luna in cazul unui barman pe un vas unde majoritatea pasagerilor sunt vorbitori de limba engleza, insa poate ajunge la 1200 de euro/luna, in cazul unul vas unde majoritatea calatorilor sunt vorbitori de limba germana.

#locuri munca vas croziera, #joburi vapor, #joburi vas croaziera, #barman vas croaziera, #salarii vas croaziera , #Joburi sezoniere