Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peste 30.000 de aplicanti la Targul InteractivMyJob, al MyJob.ro

Peste 30.000 de aplicanti la Targul InteractivMyJob, al MyJob.ro
Peste 30.000 de candidati au aplicat pentru cele aproximativ 4.000 de locuri de munca, publicate de 904 companii, in cadrul InteractivMyJob, Targul Online de Joburi al MyJob.ro. Targul de joburi a luat sfarsit in mod oficial, insa ofertele de munca ale companiilor raman in continuare active pe MyJob.ro.

Tendintele identificate pe durata InteractivMyJob s-au pastrat si la analiza de final a Targului Online de Joburi al MyJob.ro. Astfel, domeniul de activitate cel mai cautat de participanti a ramas cel al Resurselor Umane, cu 4.728 de aplicari pentru cele doar 132 de posturi oferite de companiile inscrise la targului (35,8 candidati pentru fiecare loc de munca oferit).

Resursele Umane au fost urmate ca numar de aplicari de domeniile Publicitate/PR (1.702 aplicari la 80 de joburi - un raport de 21 de candidati pentru 1 loc de munca) si Banci/Finante (5.288 aplicari la 462 de joburi - un raport de 11,5 candidati pentru 1 loc de munca). Unul dintre domeniile cel mai putin cautate a fost IT, cu un raport de doar 2 candidati pentru un loc de munca).

Cea mai atractiva industrie pentru candidati a ramas cea bancara, domeniul Banci/Finante avand cel mai mare numar de CV-uri trimise in cadrul InteractivMyJob (5.288 aplicari). Pe urmatoarele locuri ca si numar de aplicari s-au situat domeniile Resurse Umane (4.728 aplicari) si Marketing (2.881 aplicari). La polul opus, cele mai putine CV-uri au fost depuse pentru joburile din Asigurari (236 aplicari), Arhitectura/Constructii (385 aplicari), si Productie (548 aplicari).

Cele mai multe slujbe au fost oferite in domeniile Serviciu Clienti (970 joburi), Vanzari (946 oferte de locuri de munca), IT (775 joburi), Inginerie (299 joburi) si Banci/Finante (462 joburi).

"Aceasta editie stabileste noi recorduri, atat in ceea ce priveste numarul de vizitatori inregistrati in aceasta perioada, cat si numarul de firme participante, numarul de aplicari si numarul de joburi disponibile. Astfel, putem afirma ca targul online de joburi InteractivMyJob reprezinta un real succes in domeniu, de la un an la altul observandu-se o prezenta din ce in ce mai mare a candidatilor la targurile de joburi online organizate de MyJob.ro," declara Mariana Frincu, project manager MyJob.ro.

Targul Online de Joburi InteractivMyJob a inceput pe data de 24 septembrie si a luat sfarsit pe data de 31 octombrie, acoperind la maxim perioada cea mai fierbinte a pietei de recrutare din Romania. La Targul Online de Joburi organizat de MyJob.ro au participat companii si candidati din intreaga tara, interactiunea directa a acestora fiind facilitata de atat de serviciile portalului MyJob.ro, cat si de forumul online dedicat special acestui eveniment.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1166 ori