Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii pot gasi mai usor locuri de munca in Norvegia: Au fost eliminate restrictiile

Romanii pot gasi mai usor locuri de munca in Norvegia: Au fost eliminate restrictiile


Romanii isi pot cauta un loc de munca in Norvegia si vor dispune de aceleasi drepturi ca cetatenii din celelalte state membre ale Spatiului Economic European (SEE), ca urmare a unei decizii adoptate de Parlamentul norvegian, se arata intr-un comunicat al Ambasadei Norvegiei.

Inainte ca aceasta decizie sa fie adoptata, cetatenii romani aveau nevoie de permis de munca pentru a obtine o slujba in Norvegia, in vreme ce muncitorii din alte tari SEE - cu exceptia statelor nordice - aveau dreptul de a obtine o slujba in Norvegia doar prin simpla inregistrare la birourile autoritatilor de stat. Astfel de restrictii nu i-au impiedicat insa pe angajatorii norvegieni sa angajeze mana de lucru necesara, oferindu-le salarii si contracte reglementate in conformitate cu prevederile legislatiei norvegiene.

Guvernul norvegian este de parere ca eliminarea acestor restrictii nu va produce perturbari pe piata muncii din Norvegia, caracterizata in prezent prin stabilitate si o rata scazuta a somajului. Autoritatile din Norvegia se asteapta ca cetatenii romani sa stabilieasca relatii de munca similare cu cele ale muncitorilor din celelalte tari membre UE din zona Europei Centrale si de Est, se mai arata in comunicat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 4676 ori