Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Norvegia cauta ingineri, salariile fiind intre 60.000 si 90.000 de euro

Norvegia cauta ingineri, salariile fiind intre 60.000 si 90.000 de euro


Angajatorii norvegieni cauta 26 de ingineri, carora le ofera salarii cuprinse intre 60.000 si 90.000 de euro, locurile de munca, disponibile prin reteaua europeana de ocupare Eures, putand fi ocupate inclusiv de cetateni romani.

Pe langa cele 26 de locuri de munca din Norvegia, in reteaua Eures mai sunt anuntate alte trei posturi de inginer software in Germania, toti candidatii trebuind sa aiba studii superioare.

Care sunt cerintele angajatorilor din Norvegia pentru posturile de ingineri

Astfel, in Norvegia, sunt disponibile doua posturi de senior inginer achizitii in regiunea Oslo, candidatii trebuind sa aiba studii superioare in domeniul petrol si gaze, experienta de peste zece ani in domeniul ingineriei, experienta FEED si soft MIPS/ProArc si sa vorbeasca fluent limba engleza.

Perioada contractuala este de un an, cu posibilitate de prelungire, iar salariul brut poate ajunge la 60.000 de euro anul in functie de experienta si nivelul educational.

Tot in regiunea Oslo, in localitatea Fornebus, sunt disponibile doua posturi de senior inginer electric in industria petrolului si gazelor naturale. Candidatii trebuie sa aiba studii superioare in domeniul electric (licenta sau master), experienta de peste opt ani in domeniul petrolului si gazelor naturale, bune abilitati de comunicare, capacitate de a lucra atat in echipa, cat si independent.

Si in acest caz, angajatorul ofera un contract pe un an si un salariu anual de pana la 60.000 de euro.

Acelasi angajator mai cauta si doi ingineri mecanici echipamente, cu cel putin zece ani de experienta, pentru o perioada de sase luni cu posibilitate de prelungire, dar si doi ingineri planificatori, care sa aiba studii superioare tehnice, planificare de manager, experienta in programe de inginerie de cinci ani, experienta in utilizarea P6 Primavera sau Safran sau in proiecte O&G.

Tot in regiunea Oslo mai sunt disponibile si sapte posturi de inginer planificare proiect care pot fi ocupate de persoane licentiate in afaceri sau inginerie, cu trei ani experienta in planificare proiecte, dar si in SAP, Primavera/Safran. Candidatilor li se mai cere atitudine pozitiva, analitica, lucru in echipa, abilitati excelente de comunicare, dar si cunoasterea limbii engleze la nivel avansat.

Tot pentru un venit anual de 60.000 de euro mai sunt disponibile cate un post de operator controlor, senior inginer mentenanta, senior inginer structural, senior inginer mecanic, responsabil sistem foraj, inginer productie, senior inginer structural, proiectant structural PDMS, inginer structural si inginer responsabil sistem.

De asemenea, un angajator din regiunea Hordaland, localitatea Bergen, are vacant un post de senior inginer proiectant fundatii marine pentru care ofera un salariu cuprins intre 35 si 47 de euro brut/ora, in functie de experienta si calificari, adica pana la 90.000 de euro anual.

Pentru ocuparea acestui post se cer studii superioare (licenta/master) in petrol si gaze sau constructii civile, trei-cinci ani experienta in productia de desene structurale, cunostinte in turbini eoliene si structuri dinamice sensibile.

Posturi de ingineri in Germania

Pe reteaua europeana de ocupare Eures mai sunt disponibile si trei posturi de inginer software, in Germania, pentru care se cer: experienta in programare PLC (Siemens, Allen Bradley), baze de date, Visual Basic, sisteme SCADA, cunostinte hardware, experienta in controlul sistemelor si al instrumentarii in echipamente de proces si disponibilitate de a calatori.

Angajatorul german ofera pentru un astfel de post aproximativ 3.000 euro brut/luna din care se retin impozitul si costurile de securitate sociala, iar dupa perioada de proba, salariul va creste la 3.500 euro brut/luna.

Totodata, angajatorul ofera sprijin in gasirea unui apartament si cu formalitatile de inregistrare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 8014 ori