Țările europene care au rămas fără angajați în domenii-cheie. Cum vor autoritățile să-i atragă pe lucrători

Duminica, 18 August 2024, ora 10:55
686 citiri
Țările europene care au rămas fără angajați în domenii-cheie. Cum vor autoritățile să-i atragă pe lucrători
Germania și Italia duc lipsă de angajați FOTO Pixabay

Firmele din Germania și Italia sunt tot mai îngrijorate din cauza lipsei de personal. Sunt domenii în care nu sunt angajați, iar analiștii economici spun că „munca de import” va fi soluția pentru a pune stop acestei crize de personal.

Germania se confruntă cu o lipsă de specialiști în vânzări și de educatori, arată datele unei analize a Ziarului Finaciar.

Și Italia duce lipsă de angajați, sistemul de servicii sociale fiind unul dintre cele afectate, în contextul în care populația acestei țări este din ce în ce mai îmbătrânită.

Companiile mari au început să-şi pregătească singure viitorii angajaţi, con­stru­ind adevărate academii de profesii. Aceste şcoli profesionale sunt conduse şi finanţate de companii, frustrate de lipsa de pregătire a celor ce caută de muncă, scrie Reuters.

„Suntem proactivi în această problemă. Dacă nu există pregătire, atunci o facem noi“, spune Gianluca Grondona, director de PR la cea mai mare companie de construcţii din Italia, potrivit sursei citate.

Italia și Germania apelează la muncitori din state în afara UE

În 2023, companiile italiene nu au putut găsi suficientă forţă de muncă pentru a acoperi 45% din necesar. Muncitorii din afara UE sunt consideraţi o soluţie. La nivelul UE, în 2023, circa 75% din angajatorii din 21 de state nu au putut găsi angajaţi cu pregătirea potrivită, arată datele Eurostat. Autoritățile italiene se orientează spre statele din afara Uniunii Europene, deoarece „mâna de lucru este mai ieftină” decât cea a angajaților din UE.

...citeste mai departe despre "Țările europene care au rămas fără angajați în domenii-cheie. Cum vor autoritățile să-i atragă pe lucrători" pe Ziare.com

Competențele pe care le caută angajatorii. Ce cunoștințe devin cruciale în următorii cinci ani
Competențele pe care le caută angajatorii. Ce cunoștințe devin cruciale în următorii cinci ani
Angajatorii din România consideră că aptitudinile digitale vor fi cele mai căutate în următorii ani. O parte dintre firme vor ca angajații să fie mai familiari cu inteligența artificială....
De ce aleg muncitorii din Pakistan să se angajeze în România?
De ce aleg muncitorii din Pakistan să se angajeze în România?
În ultimii ani, România a devenit o destinație tot mai atractivă pentru muncitorii din Pakistan. Schimbările economice, legislative și sociale au creat un context favorabil pentru migrația...
#locuri de munca, #joburi, #vanzari, #educatori, #Germania, #Italia , #Stiri Locuri de munca

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.5290 RON

-0.0135
  1. Salariul minim european, la un pas de a intra în vigoare. Cum ar putea fi calculate veniturile anagajaților români
  2. Continuă concedierile în industria auto. Unul dintre cei mai mari producători din România trimite acasă 800 de angajați
  3. Marius Barbu (NEPI RockCastle) la The Real Estate Event: „Vestul Europei nu crește în același ritm cu Europa Centrală și de Est” VIDEO
  4. Sorin Preda (Global Vision) la The Real Estate Event: „Sunt atât de multe lucruri de făcut în România, acum 2-3 ani nici nu ni le imaginam”
  5. Alina Necula (Lion's Head) la The Real Estate Event: "Avantajele României țin de mărimea pieței și de calitatea produselor imobiliare"
  6. Dennis Selinas (Globalworth) la The Real Estate Event: „Singurul mod de a instituționaliza produsele imobiliare care pot atrage investiții este să facem clădiri performante”
  7. Antoniu Panait (Vastint) la The Real Estate Event: "Predictibilitatea este foarte importantă pentru viitorii investitori, iar România are nevoie de investitori"
  8. Competențele pe care le caută angajatorii. Ce cunoștințe devin cruciale în următorii cinci ani
  9. De ce aleg muncitorii din Pakistan să se angajeze în România?