Cat poate castiga un student roman dintr-un job part time?

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 21:52
3186 citiri
Cat poate castiga un student roman dintr-un job part time?

A fi student, in zilele noastre, nu mai este un lucru pe care si-l poate permite oricine, in conditiile in care traiul in Capitala, si nu numai, este extrem de scump. In aceste conditii, multi dintre studenti se vad nevoiti sa se intretina siguri si sa isi caute cel putin un job part time in perioada anilor de studii.

Desi pozitiile disponibile pentru astfel de joburi nu sunt prea ofertante, studentii pot castiga, totusi, intre 100 si 300 de euro pe luna pentru cele 4-6 ore lucrate zilnic. Mai mult, daca stiu sa negocieze cu angajatorul, pot beneficia de program de lucru flexibil, astfel incat sa poata ajunge si la cursuri.

Pentru ce posturi ar putea opta un student si ce salariu ar putea primi? De exemplu, pentru un job part-time intr-un call center studentii pot castiga intre 100 si 200 de euro pe luna.

Printre atributiile postului se numara preluarea si inregistrarea reclamatiilor, obtinerea de informatii despre clienti si actualizarea bazei de date si raportarea catre manager a rezultatelor obtinute.

Ca sa va incadrati pentru acest post trebuie sa aveti abilitati de comunicare si negociere, seriozitate si perseverenta, cunostinte de utilizare ale calculatorului si capacitate de adaptare rapida.

Tot ca student, poti sa te angajezi ca operator telemarketing, care presupune contactarea telefonica a eventualilor clienti pentru prezentarea ofertelor promotionale.

De exemplu, o firma olandeza cauta in Romania persoane comunicative, energice, cu voce placuta si prezenta de spirit care sa aiba capacitate de a asimila rapid informatiile si cunostinte minime de operare PC pentru a contacta telefonica potentialii clienti pentru prezentarea ofertelor promotionale.

Programul de lucru este de la 16:00 la 20:00, iar salariul este de maxim 200 de euro.

Pentru un salariu de 200-300 de euro si program de lucru cu jumatate de norma, studentii se pot angaja ca agenti de vanzari.

De exemplu, o firma distribuitoare de echipamente pentru reducerea factorilor alergeni si poluanti din interiorul caselor cauta agenti pentru a se intalni cu potentialii clienti. Munca presupune atat activitate de birou, cat si de teren, ceea inseamna, in acelasi timp, si un program de lucru flexibil.

Studentii pot lucra in timpul facultatii si ca promoteri, activitate care presupune promovarea produselor companiei, relationarea cu clientii si formarea si dezvoltarea portofoliului de clienti. Un astfel de job va aduce un salariu de maximum 200 de euro pe luna.

Citeste continuarea pe Ziare.com

 

#salariu, #job, #part time, #student , #Job part time