Absolventii de facultate s-ar angaja acum si pe salarii cu 60% mai mici

Vineri, 13 Martie 2009, ora 11:14
2173 citiri
Absolventii de facultate s-ar angaja acum si pe salarii cu 60% mai mici

Absolventii de facultate si-au redus substantial pretentiile financiare la angajare, dupa ce criza economica a comprimat drastic cererea de forta de munca.

Daca pana anul trecut angajatorii se vedeau nevoiti sa accepte cererile salariale exorbitante ale proaspetilor absolventi de facultate, acum acestia din urma accepta oferte salariale mai mici si cu 40%-60%, scrie Evenimentul Zilei.

"Am renuntat sa-mi mai caut un post in IT, unde, chiar daca inca mai sunt oferte, sunt preferati cei cu trei-patru ani de experienta. Mi-am depus CV-ul pentru un post de agent de asigurari si-l voi depune oriunde o sa mi-l primeasca. In facultate, am avut, in domeniu, un job part-time si primeam 700 de euro lunar. Acum cred ca singura sansa de angajare, care sa aiba legatura cat de cat cu domeniul in care am studiat, este sa-mi depun CV-ul, in vara, pentru un post de suplinitor, sa predau informatica, si sa primesc 500 de lei salariu", considera Claudiu, unul dintre tineri care au fost prezenti la targul "Job- Shop".

#absolventi, # facultate, # salarii, # scadere, # angajare , #Job part time