Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Joburi in UE pentru romani, platite cu 5.000 de euro lunar. Esti pregatit?

Joburi in UE pentru romani, platite cu 5.000 de euro lunar. Esti pregatit?


Un loc de munca la Bruxelles iti poate aduce un salariu lunar de pana la 5.350 de euro, daca ai cunostinte in Administratie Publica Europeana, Drept, Audit, Comunicare si Relatii Externe.

300 de astfel de joburi vor fi disponibile din luna martie, iar Euroconcurs te poate ajuta sa fii unul dintre cei care le obtin.

Intre 21-22 ianuarie 2012 si 18-19 februarie 2012, poti participa la trainingurile de pregatire Euroconcurs, in care specialistii iti vor explica in detaliu, prin exercitii practice si teorie, modalitatile rapide de rezolvare a testelor din etapa de preselectie.

Platforma online, disponibila gratuit, te va ajuta sa repeti in orice moment testarea, in atmosfera specifica, sub presiunea timpului.

Salariile incep de la 4.000 de euro

"Pentru fiecare domeniu mentionat sunt disponibile posturi de administrator grad 5 (AD 5) la care salariul incepe de la euro 4.190,20 euro, iar la posturile de administrator grad 7 salariul incepe de la 5, 350 euro, plus restul de beneficii.

Acestea constau in alocatii pentru familie, alocatie pentru casa (2% din salariul de baza + 167.31 de euro), alocatie pentru copil aflat in intretinere (365.60 de euro), alocatie pentru gradinita (89.31 de euro)", a declarat Mihaela Stroe, training manager la Euroconcurs.

In plus, beneficiezi de recuperarea taxelor scolare pana la un maxim de 248.06 euro, care poate fi dublata in anumite cazuri.

Alte alocatii de care poti beneficia, odata cu un loc de munca in institutiile UE sunt alocatie de expatriere (16% din salariul de baza) sau alocatia de rezidenta in strainatate (4% din salariul de baza).

In cazul in care vrei sa participi la aceasta competitie europeana, trebuie sa te inscrii pe site-ul oficial al Oficiului European pentru Selectia Personalului (EPSO) pentru a putea trece etapa de preselectie.

Pregatirea este esentiala

Daca vrei sa fii admis in unul dintre cele 300 de locuri de munca, Euroconcurs te pregateste pentru testele de preselectie si centrul de evaluare de la Bruxelles.

Pentru trecerea testelor de preselectie, Euroconcurs ofera metoda de rezolvare eficienta a acestora, "metoda care a fost perfectionata continuu din 2006 pana acum cu rezultate foarte bune", spune Stroe. O atfel de pregatire e extrem de importanta, mai ales ca testele sunt contra-cronometru pe computer.

"Pregatirea asigurata de Euroconcurs costa 450 de lei de persoana pentru ziua de curs. In cazul in care persoana vine ambele zile de seminar suma de plata este de 800 de lei (400 de lei pe zi)", a explicat Mihaela Stroe.

Euroconcurs ofera platforma de teste online, gratuit

Acum ai acces gratuit la platforma online Euroconcurs, care are rolul de a oferi un suport continuu pentru cursanti astfel incat ei sa poata simula contra cronometru situatia de examen.

"Platforma de teste online este utilizata exclusiv de catre participantii la seminariile noastre. Exista un cont unic pentru fiecare participant pe care il poate utiliza pe o perioada nelimitata", a spus Mihaela Stroe.

Ce teste ai de parcurs la EPSO

Potrivit Mihaelei Stroe, "participarea la aceste competitii europene presupune inscrierea candidatilor pe site-ul oficial EPSO pentru a putea trece etapa de preselectie. Etapa de preselectie, numita Computer Based Test contine teste de verbal reasoning (rationament verbal), abstract reasoning (rationament abstract), numerical reasoning (rationament numeric) si situational judgement (gandire situationala)".

In ce consta un test de verbal reasoning?

Testele de verbal reasoning au loc in limba romana pentru persoanele din Romania. Acesta presupune rezolvarea a 20 de intrebari intr-un timp de 35 de minute. Forma unei intrebari este urmatoarea: un text si patru variante posibile de raspuns. Aplicantul trebuie sa fie capabil sa identifice in mai putin de un minut care este varianta corecta de raspuns.

Mihaela Stroe ne-a oferit si un exemplu clar, in acest sens:

"Dintre toate animalele, ADN-ul cimpanzeului este cel mai apropiat de ADN-ul uman. Spre deosebire de multe animale, cimpanzeul are degetul mare opozabil, ceea ce le permite sa apuce obiecte. Ca si omul, poate merge in doua picioare si se stie ca poate utiliza unelte simple. Creierul lor insa este de aproape doua ori mai mic decat la om. Cele mai intalnite tipuri de cimpanzeu sunt cimpanzeul comun si cimpanzeul pitic. Desi ambele specii sunt suficient de rare pentru a fi catalogate 'in pericol', cimpanzeul comun se gaseste in mai multe zone din lume, in timp ce cimpanzeul pitic a devenit din ce in ce mai izolat. In prezent el poate fi gasit doar in jungla ecuatoriala de pe malul stang al raului Congo.

A. Toti cimpanzeii sunt in pericol

B. Cimpanzeul comun este numit astfel deoarece se gaseste in foarte multe locuri din

jungla.

C. Oamenii sunt probabil descendentii cimpanzeilor

D. Oamenii si cimpanzeii sunt singurele animale care folosesc unelte.

Raspuns corect: A.".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 8609 ori