Expert al Bancii Mondiale, catre britanici: Nu din cauza imigrantilor v-ati pierdut slujbele. O sa va para rau

Miercuri, 23 Noiembrie 2016, ora 19:22
10645 citiri
Expert al Bancii Mondiale, catre britanici: Nu din cauza imigrantilor v-ati pierdut slujbele. O sa va para rau
Foto: Flickr/ Tomek Nacho

Britanicii care au votat din toata inima pentru divortul Regatului Unit de Uniunea Europeana s-ar putea sa nu aiba nimic de castigat de pe urma acestei decizii, crede unul dintre economistii Bancii Mondiale.

"Britanicii nu si-au pierdut slujbele din cauza fenomenului de migratie, ci ca urmare a tehnologizarii si a globalizarii, factori pe care Marea Britanie ii va imbratisa in continuare, daca vrea sa fie parte a comertului global", arata Hans Timmer, unul dintre expertii institutiei financiare internationale, citat de The Independent.

Economistul Bancii Mondiale, specializat in imprumuturi acordate statelor din Europa si Asia Centrala, crede ca reducerea numarului de straini care vor avea drept de munca in regat nu va rezolva problema disparitiei locurilor de munca din Marea Britanie.

"Schimbarile care se petrec acum nu ii vor ajuta pe acesti oameni", avertizeaza expertul Bancii Mondiale. Renuntarea la statutul de membru al UE nu va rezolva problemele cu care se confrunta locuitorii Europei, mai spune Timmer, constient de faptul ca Brexit a creat un precedent periculos in tot blocul comunitar.

Reducerea numarului de imigranti din Europa veniti sa munceasca pe salarii mai bune in Marea Britanie a fost unul dintre punctele cheie ale platformei sustinatorilor Brexitului, dar ideea nu este convenabila pentru marea majoritate a statelor membre UE.

"Una dintre solutiile pe care oricine le poate identifica este renuntarea la ideea ca problemele sunt cauzate de comertul global, de imigratie sau de deciziile Bruxellesului.

Unii politicieni cred ca totul va fi mai bine daca promiti alegatorilor ca le dai inapoi tara. Este o solutie care va avea repercusiuni majore", insista Timmer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuri de munca Marea Britanie, #brexit, #efect Brexit, #dezintegrare UE, #experti Banca Mondiala , #Job in UE