Joburi disponibile in SUA vs costul de trai. Merita sa emigrezi?

Joi, 12 Aprilie 2012, ora 12:29
12111 citiri
Joburi disponibile in SUA vs costul de trai. Merita sa emigrezi?

Ten gandesti sa emigrezi in SUA, in speranta ca vei gasi un loc de munca mai bine platit? Business24 ti-a facut o selectie de locuri de munca vacante din "tara tuturor posibilitatilor" de pe portalul imobiliar tjobs.ro.

Inainte de a lua o decizie, vezi care este costul de trai peste Ocean si cat de bine sunt platite joburile vacante.

Fast-food Maryland

Postul se afla in Maryland, pe Coasta de Est a SUA, iar programul est full-time. Potrivit anuntului, cei care doresc sa aplice vor lucra ca vanzator intr-un renumit lant de fast-food din SUA. Principalele task-uri pe care le vei avea de indpelinit in cazul in care te hotarasti sa emigrezi, vor fi prepararea si vanzarea produselor de tip fast-food, mentinerea curateniei la locul de munca si lucrul pe case de marcat POS.

Limba engleza la nivel conversational si experienta in domeniul hotelier, sau restaurante constituie avantaje. Varsta maxima este de 40 de ani. Contractele sunt incheiate pe o perioada de 8-10 luni cu posibilitate de prelungire de catre angajator. Salariul oferit este intre 1.400-2.000 de dolari.

McDonald's- New Mexico

Jobul este unul full time, iar principalele beneficii de care dispui sunt cazarea si masa asigurate de catre angajator. Printre responsabilitati se numara prepararea sandwich-urilor specifice McDonald's si curatenia restaurantului.

Limita de varsta este intre 18-29 de ani, iar cunostintele minime de limba engleza sunt obligatorii. De asemenea, angajatorul mentioneaza ca in fisa postului intra si disponibilitatea de a lucra in medie 40 de ore pe saptamana.

Salariul oferit este intre 1.200-2.600 de dolari/luna.

Hilton- Washington DC

Marele lant hotelier Hilton scoate la concurs patru posturi disponibile atat pentru restaurant cat si pentru hotel. In departamentul relatii cu clientii al hotelului, postul este oferit incepand cu luna iunie, iar in cerintele angajatorului se relasesc cunoasterea limbii engleze la nivel avansat, cinci ani experienta in domeniul hotelier si varsta maxima de 30 de ani.

Cunoasterea in plus a altor limbi straine constituie un avantaj. In departamentul "Relatii cu Clientii" salariul este de 12 dolari/ora.

In ceea ce priveste joburile in restaurantul Hilton, cunoasterea limbii engleze este obligatorie, iar experienta in domeniu constituie un avantaj. Salariul oferit in cadrul restaurantului este de 8 dolari/ora.

Locurile de munca sunt oferite in cadrul programului Hospitality Internship/Career Training USA, program de cariera profesionala autorizat si monitorizat de Departamentul de Stat USA. Programul este activ in Romania din 2001 si tipul de viza este J-1. Interviurile de selectie se vor organiza dupa preselectia pe baza CV-urilor depuse.

HP - Dublin

Compania ofera 690 de locuri de munca in SUA atat in departamentul software cat si dezvoltare produse. Principala cerinta a angajatorului o reprezinta studii superioare si experienta in domeniu. Dezavantajul este dat de faptul ca pentru unele joburi trebuie sa ai cetatenie americana.

Pe de alta parte, sunt si joburi la care nu se cer studii superioare ci accentul este pus pe abilitatile pe care le ai.

Compania nu precizeaza care sunt salariile oferite, insa iti poti incerca sansa de a lucra intr-un gigant IT.

Cat te costa sa locuiesti in SUA

Salariul minim impus prin lege in SUA este de 7,25 de dolari/ora. Cu toate acestea, la nivelul fiecarui stat regional exista o legislatie specifica, care poate prevedea salarii minime chiar si de 9,04 dolari/ora.

Iata cat costa principalele produse si servicii in SUA, potrivit portalului de imobiliare:

- Paine - 2,3 dolari

- Lapte - 1,1 dolari (1 litru)

- Carne de pui - 7,3 dolari (1 kg)

- Cartofi - 2,1 dolari (1 kg)

- Mere - 3,3 dolari (1 kg)

- Portocale - 3,5 dolari (1 kg)

- Apa - 1,6 dolari (1,5 l)

- Bere - 2,3 dolari (0,5 l)

- Tigari - 6 dolari;

- Meniu fast food - 6 dolari;

- Bilet cu o calatorie la transportul local - 1,9 dolari

- Bezina - 0,9 dolari (1 l)

In cazul in care te hotarasti sa te muti pentru o perioada in SUA, puneti deoparte in fiecare luna bani pentru chirie si intretinere. Aici, costurile difera de la un stat la altul. De exemplu, o garsoniera intr-o zona centrala te va costa 880 de dolari/luna, in timp ce aceeasi garsoniera situata intr-o zona rezidentiala te va costa 690 de dolari/luna.

In cazul unui apartament cu 3 camere, vei plati o chirie de aproximativ 1.530 de dolari/luna, intr-o zona centrala sau aproximativ 1.200 de dolari/luna intr-un cartier rezidential.

Nu uita insa de intretinere, care poate trece de 200 de dolari in cazul unui apartament de 80 metri patrati.

#joburi SUA, #locuri munca sua, #cost trai SUA, #chirie garsoniera SUA, #intretinere apartament SUA, #salariu minim SUA , #Job in SUA