Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministru spaniol: Solutia de iesire din criza ii va infuria pe angajatii din Spania

Ministru spaniol: Solutia de iesire din criza ii va infuria pe angajatii din Spania


Luis de Guindos, ministrul spaniol al Economiei spune ca pachetul de reforme menit sa scoata tara din criza nu va fi pe placul angajatilor.

Spania se confrunta cu cea mai mare rata a somajului din randul statelor dezvoltate si cu o economie ce aluneca intr-o recesiune double dip, conform Fortune.cnn.com.

Tara este pe cale sa implementeze o serie de reforme financiare in stilul fostului presedinte american Reagan, care vor afecta in mare masura si piata muncii, dar de al caror succes poate depinde viitorul intregii zone euro.

Ministrul Economiei Luis de Guindos spune ca pachetul de reforme ar include doua schimbari menite sa faca curatenie pe piata muncii, in urma carora companiilor le va fi mai usor sa angajeze, sa concedieze si sa-si plateasca personalul in functie de nevoi si nu de reglementarile nationale.

O alta initiativa majora are ca scop reducerea numarului de banci cu probleme, institutiilor urmand sa le fie impus sa isi diminueze puternic problemele legate de imprumuturile impotecare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1513 ori