Spaniolii incep sa mearga la munca in Germania

Sambata, 05 Ianuarie 2013, ora 16:00
5190 citiri
Spaniolii incep sa mearga la munca in Germania
Frankfurt

Pana in octombrie 2012, aproximativ 50.000 de spanioli si-au gasit de lucru in Germania, iar numarul acestora a crescut cu 15% fata de anul anterior, dupa cum informeaza vineri Rtve.es.

Numarului ridicat de spanioli care s-au angajat in Germania se explica mai ales prin situatia buna a pietei fortei de munca, tara incheind anul 2012 cu cele mai scazute cifre ale somajului, din ultimii 20 de ani. Cifra mentionata apare intr-un raport elaborat de Biroul german pentru ocuparea fortei de munca - Bundesagentur fur Arbeit.

"Grecia, Italia, Portugalia si Spania sunt tarile cele mai afectate de criza datoriilor din UE, iar cetatenii acestora sunt cei care se confrunta cu cele mai mari probleme pe piata fortei de munca", se arata in raportul mentionat.

"In prezent, Germania reprezinta o oportunitate buna pentru locuri de munca pentru muncitorii calificati", mai indica raportul citat.

Spaniolii care muncesc in Germania se afla inca in inferioritate numerica fata de angajatii proveniti din Italia (235.093), Grecia (123.322) sau Portugalia (56.958).

#locuri munca germania, #muncitori Spania munca Germania, #rata somaj , #Job in Germania