Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bonusurile angajatilor Deutsche Bank, plafonate la 150.000 de euro cash

Bonusurile angajatilor Deutsche Bank, plafonate la 150.000 de euro cash


Deutsche Bank, cea mai mare banca europeana dupa active, va limita la 300.000 de euro transferurile efectuate in acest an in contul bonusurilor acordate angajatilor, cu platile in cash plafonate la maximum 150.000 euro, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

lafonul se va aplica tuturor angajatilor, care vor fi informati oficial saptamana viitoare, au adaugat sursele citate.

Astfel, angajatii seniori vor primi pana la 150.000 euro in cash, restul bonusurilor urmand sa fie acordate sub forma de actiuni incepand din luna august, potrivit Bloomberg.

Anul trecut, cea mai mare banca germana a limitat transferurile in contul bonusurilor la 200.000 euro.

Deutsche Bank a desemnat in octombrie o comisie din care fac parte mai multi directori executivi si un fost ministru de Finante german pentru a evalua si, eventual, reorganiza sistemul de recompensare a angajatilor.

In septembrie, grupul a anuntat ca va prelungi de la 3 la 5 ani termenul minim pana la care actiunile acordate drept compensatie directorilor nu pot fi instrainate.

Deutsche Bank a inregistrat o pierdere de 2,17 miliarde euro in ultimele trei luni ale anului trecut, cea mai mare din ultimii 4 ani, din cauza costurilor de restructurare si cheltuielilor de natura juridica.

Banca va distribui pentru anul 2012 bonusuri in valoare totala de 3,2 miliarde euro, in scadere cu 11%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1475 ori