Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Angajari in Germania pentru romani, cu salarii de pana la 6.000 euro

Angajari in Germania pentru romani, cu salarii de pana la 6.000 euro


Mai multe firme din Germania cauta sa angajeze, prin Agentia de Somaj Vaslui, peste 560 de specialisti in diverse domenii, de la mecanici industriali si sudori calificati, platiti cu 2.800 euro pe luna, pana la asistenti medicali si medici, acestia din urma putand castiga pana la 6.000 euro pe luna.

Un numar de 566 locuri de munca in Germania sunt oferite prin Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vaslui specialistilor in diverse domenii de activitate, cele mai multe posturi, respectiv 76, fiind disponibile pentru asistenti medicali si ingrijitori pentru persoane in varsta.

Printre locurile de munca oferite de germani se afla cele de sudor, asistent medical, ingrijitori persoane in varsta, medici, bucatari, specialisti in domeniul hotelier, electronist, electrician, sofer de camion de mare tonaj, stivuitorist, specialist software, agent call-center, inginer proiectant.

"Daca salariile sunt foarte atractive, una din conditiile principale impuse de angajatori este cunoasterea limbii germane. De asemenea, sunt obligatorii certificatele de calificare, iar experienta in domeniul de activitate constituie un avantaj", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al AJOFM Vaslui, Laura Toporascu.

Potrivit ofertei publicate, miercuri, de agentia vasluiana, sunt vacante 36 locuri de munca pentru mecanici industriali si specialisti in mecatronica, platiti cu un salariu care variaza intre 1.800 si 2.700 de euro pe luna. Un alt angajator german are disponibile 30 de posturi de sudori, carora li se va oferi un salariu lunar cuprins intre 1.800 si 2.800 de euro.

Totodata, angajatori din regiunea Bavaria doresc sa recruteze din Romania 76 de asistenti medicali, asistenti geriatrie sau ingrijitori pentru persoane in varsta. Salariile brute sunt cuprinse intre 2.000 si 3.500 euro pe luna pentru asistentii medicali si 1.500-2.300 euro pentru ingrijitori.

Cel mai mult pot castiga medicii care ar opta sa plece in Germania, fiind disponibile 16 posturi in urmatoarele specializari: medicina generala, medicina interna, chirurgie, ortopedie, neurologie, ginecologie si anestezie, precum si medici asistenti in toate specializarile. Pentru acestia, salariile sunt cuprinse intre 4.000 si 6.000 de euro brut pe luna.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 4675 ori