Numarul muncitorilor romani din Belgia a crescut de patru ori fata de 2008

Luni, 03 Iunie 2013, ora 10:53
2080 citiri
Numarul muncitorilor romani din Belgia a crescut de patru ori fata de 2008

Numarul muncitorilor straini a crescut pana la aproape 400.000 in Belgia in ultimii patru ani, iar cel al romanilor a inregistrat cea mai mare crestere procentuala, de 400%.

Ziarul care apare la Bruxelles scrie in editia sa de sambata ca numarul muncitorilor straini din Belgia, care era de 381.193 de persoane la inceputul anului, a cunoscut o crestere de peste 70% in raport cu sfarsitul anului 2008, ceea ce reprezinta un boom spectaculos in patru ani, scrie luni publicatia La Capitale.

Cea mai mare crestere procentuala s-a inregistrat in randul cetatenilor din tarile din estul Europei, aceasta fiind de 400% in cazul muncitorul romani, urmati de cei din Ungaria (170%) si Polonia (110%).

Cei mai multi muncitori straini din Belgia provin in continuare din Olanda, Polonia si Germania, chiar daca numarul muncitorilor germani a scazut cu 16% in perioada de referinta. Criza pare sa provoace mari probleme si in sud, noteaza La Capitale, intrucat numarul muncitorilor portughezi a crescut cu 90% in ultimii patru ani.

'Legiunea straina' reprezinta aproape 10% din populatia totala activa a Belgiei, de peste patru milioane de muncitori. Daca sunt luati in considerare si strainii naturalizati, proportia creste pana la 13%, noteaza La Capitale. Majoritatea muncitorilor straini provin din statele UE, in timp ce lucratorii de pe alte continente reprezinta 2% din populatia activa.

#muncitori romani Belgia, #joburi Belgia romani, #imigranti Belgia, #muncitori straini Belgia , #Job in Belgia