Vrei un job in Anglia? Vezi ce locuri de munca sunt vacante

Joi, 02 Februarie 2012, ora 18:48
7909 citiri
Vrei un job in Anglia? Vezi ce locuri de munca sunt vacante

In ciuda restrictiilor temporare impuse romanilor pe piata muncii, poti obtine un permis de munca in Marea Britanie. Tot ce-ti trebuie pentru a incheia un contract de munca este permisul impreuna cu pasaportul sau cartea de identitate.

Daca decizi sa emigrezi pentru o anumita perioada in Anglia, poti alege sa lucrezi ca: angajat cu contract de munca, iar in acest caz ai lucra doar pentru un singur angajator, angajat al unei agentii de munca, unde vei lucra pentru mai multe firme, insa vei fi platit de o singura agentie si liber profesionist.

In ultimul caz poti lucra pentru mai multe companii engleze si vei fi platit de fiecare in parte. Pentru ultima categorie, permisul de munca nu este obligatoriu. Daca totusi, jobul pe care il obtii iti necesita un astfel de permis, il poti obtine de la Agentia de Granita.

Un lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare in momemtul in care decizi sa lucrezi pentru o companie engleza este ca acolo o intelegere verbala cu angajatorul are aceeasi putere legala ca una scrisa, potrivit tjobs.ro.

Avantajul este ca in Marea Britanie, un contract de munca nu poate fi modificat fara acordul comun al celor doua parti, insa exista si situatii speciale, cand compania este preluata de alta companie. Potrivit legislatiei, noul angajatorul are obligatia de a va acorda un nou contract de munca pentru cel putin doua luni.

Daca constatati ca angajatorul nu si-a respectat termenii contractului de munca, primul pas este discutia directa si medierea. Exista si o institutie care va poate sfatui in acest sens, denumita Biroul de Consiliere al Cetateanului. Daca in urma discutiilor nu obtineti ce doriti, va puteti adresa unui Tribunal de Munca sau unei instante de judecata civile.

Ce joburi sunt disponibile in prezent in Anglia:

Bucatar sef

Salariul este atractiv, acesta pornind de 12.500 de lire si ajungand pana la 25.000 de lire/luna. Programul este de 40/45 de ore pe saptamana, timp de 5 zile.

Daca alegi un astfel de job vei beneficia de asigurare de sanatate, cazare si masa gratuita. De asemenea, ca orice salariat cu contract de munca ai dreptul la 28 de zile de concediu platite.

Dreptul de munca, numit si Yellow Card pe care il obtii se poate prelungi dupa expirarea perioadei si, in timp poti obtine asa-numitul Blue Card, care iti ofera drepturi depline de somaj, pensie si vechime in munca.

Conditia esentiala pentru a fi selectat este experienta in domeniu si cunoasterea limbii engleze la nivel conversational. Cei care au un nivel incepator vor primi Ghiduri de conversatie pentru personalul din restaurante si Dictionare gastronomice explicative cu terminologia de baza utilizata in domeniu cat si definitia acestora, respectiv descrierea generala a preparatelor si ingredientelor considerate a fi cel mai frecvent intalnite, potrivit informatiilor oferite de portalul mai sus amintit.

Daca te hotarasti, restaurantele englezesti au nevoie de bucatari cu experienta in bucataria Internationala, continental europeana, italiana, mediteraneana, frantuzeasca, englezeasca, chinezeasca, japoneza si mexicana.

Infirmier la domiciliu

Salariul nu este foarte mare, insa nici timpul petrecut la job. De regula, pentru un astfel de post trebuie sa ai grija de o persoana in varsta sau cu dizabilitati in propria lor casa, insa, doar pentru o perioada de 2-3 ore, fara sa locuiesti in casa persoanelor pentru care lucrezi. Salariul este intre 8,5-11,5 lire/ora si poate ajunge intre 1360-1800 de lire/luna brut pentru un program normal de 40 de ore pe saptamana.

Daca iti doresti sa castigi mai mult, orele suplimentare sunt platite. Odata cu semnarea contractului pe 12 luni, poti primi si un autoturism personal pentru deplasarea la domiciliul pacientilor.

Agent de vanzari

Ai facut cursuri de vanzari si vrei sa profesezi? Companiile din Marea Britanie cauta persoane specialiste in vanzari care sa-si desfasoare activitatea in diferite centre comerciale. Jobul este de a vinde placi pentru indreptat parul, ondulatoare, produse cosmetice pentru par etc.

Practic, nu trebuie decat sa le explici clientilor eficienta produselor si calitatea acestora. Vei beneficia inainte de un training cu un manager al companiei.

Salariul este intre 700-1500 de lire, insa ai posibilitatea sa primesti bonusuri zilnice in functie de vanzarile pe care le faci. Singurul avantaj este ca transportul iti va fi decontat cu 50%. Anuntul este valabil pana la 22 februarie si poti gasi mai multe detalii pe tjobs.ro

Babysitter

Salariul este intre 400-600 de lire pe luna, insa programul de lucru este part-time, ceea ce inseamna ca ai posibilitatea sa-ti gasesti si un al doilea job.

Principalele responsabilitati consta in a ingriji copii familiei gazda, in a-i duce si aduce de la scoala sau gradinita, dupa caz, in a-i hrani, a va juca impreuna cu ei si de asemenea a face menaj in casa.

Cazarea, masa si asigurarea sociale sunt platite de catre familia gazda, care de asemenea te va plati pentru orele suplimentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuri munca Anglia, #joburi anglia 2012, #salarii joburi anglia, #anunturi locuri munca anglia, #contract munca anglia , #Job in Anglia