Londra. Imigrantii barbati reusesc sa se angajeze mai usor decat nativii

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 11:50
2657 citiri
Londra. Imigrantii barbati reusesc sa se angajeze mai usor decat nativii

Mai multi barbati imigranti, decat nativi, si-au gasit de lucru in Marea Britanie de la inceperea crizei, a indicat Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), preluata de The Daily Telegraph.

Cifrele publicate in ultimul raport OCDE, pe baza Anchetei privind Forta de Munca din Marea Britanie (Britain's Labour Force Survey), indica totodata o crestere de la 72,3% la 76,9% a proportiei de barbati straini angajati in Marea Britanie, in perioada 2001-2012.

Prin comparatie, ponderea barbatilor angajati nascuti in Marea Britanie a scazut de la 78,14% la 74,73% in aceeasi perioada.

Dintr-un numar de 26 de tari dezvoltate, Marea Britanie s-a clasat pe locul al cincilea in ceea ce priveste proportia de barbati straini din forta de munca britanica, dupa tari precum Statele Unite, Republica Ceha si Austria.

"Ceea ce este clar este ca lucratorii nascuti in Marea Britanie nu au beneficiat aproape deloc de cresterea ocuparii fortei de munca in ultimii zece ani", a declarat Sir Andrew Green, presedintele Migration Watch UK.

Ultimul raport al OCDE privind fluxurile migratorii, dat publicitatii joi la Paris, indica de asemenea, ca in 2011, imigratia permanenta totala a crescut in 34 de tari membre OECD prin comparatie cu 2010.

In privinta Romaniei, ai carei locuitori vor beneficia de acces liber pe piata fortei de munca din Marea Britanie incepand de anul viitor - raportul indica faptul ca datele privind migratia sunt limitate, in conditiile in emigratia inregistrata oficial capteaza doar o mica parte de iesiri.

Acest lucru este important, potrivit cotidianului britanic, deoarece a existat o dezbatere indelungata in Marea Britanie privind furnizarea de estimari ale numarului de romani care ar putea ajunge in Marea Britanie anul viitor.

#joburi Londra, #angajare imigranti Londra, #joburi imigranti barbati Anglia, #locuri munca Anglia , #Job in Anglia