Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Anglia prelungeste restrictia pe piata muncii pentru romani si bulgari

Anglia prelungeste restrictia pe piata muncii pentru romani si bulgari


Restrictiile de munca pentru cetatenii romani si bulgari se extind in Marea Britanie pana la sfarsitul anului 2013, a anuntat, miercuri, ministrul britanic al Imigratiei, Damian Green.

In urma acestei decizii, cetatenii romani si bulgari care intentioneaza sa munceasca in Marea Britanie vor trebui, ca si pana acum, sa obtina in prealabil un permis de munca de la Agentia britanica pentru Frontiera (UK Border Agency).

"Prin mentinerea restrictiilor dorim sa ne asiguram ca migratia aduce beneficii Regatului Unit si nu are un impact negativ asupra pietei britanice a muncii. Guvernul reformeaza radical sistemul de imigratie. A anuntat deja plafonul anual pentru vize de munca si noi reguli stricte pentru studenti, astfel incat migratia neta sa fie redusa de la sute de mii la zeci de mii", a spus Damian Green.

El a sustinut ca necesitatea extinderii restrictiilor deja existente pentru romani si bulgari a fost demonstrata de catre Comitetul de Consiliere privind Migratia (Migration Advisory Committee).

Potrivit sursei citate, decizia face parte din "strategia Guvernului de la Londra de a reduce dependenta angajatorilor fata de muncitorii imigranti, in special in sectoarele unde se cere forta de munca necalificata", scopul fiind ca ca somerii sa fie ajutati sa isi gaseasca o slujba.

Un raport recent al organismului independent Comitetul de Consiliere privind Migratia (Migration Advisory Committee) a analizat impactul pe care eliminarea restrictiilor l-ar avea asupra pietei britanice a muncii. Concluzia raportului, publicat la 4 noiembrie, a fost ca ridicarea restrictiilor actuale ar conduce la cresterea numarului de romani si bulgari care vin la munca in Marea Britanie. Acest lucru ar fi valabil in special in sectoarele unde se cauta forta de munca necalificata si unde exista un risc mai mare ca muncitorii rezidenti si salariile sa fie afectate, potrivit raportului.

Permisul de munca pentru Marea Britanie poate fi obtinut numai atunci cand solicitantul are deja o oferta concreta pentru un loc de munca intr-un sector care necesita o anumita calificare si pentru care angajatorul nu a putut gasi un ocupant potrivit printre rezidenti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2620 ori