Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tot mai multe joburi in IT. Companiile cauta programatori si developeri si ofera salarii de la 3000 de euro in sus

Tot mai multe joburi in IT. Companiile cauta programatori si developeri si ofera salarii de la 3000 de euro in sus
Numarul joburilor in IT este in continua crestere. Cele mai multe joburi sunt in continuare pentru programatori/developeri, urmate de anunturile pentru manageri de proiect, web designeri, administratori de retea si testeri IT, se arata intr-un comunicat BestJobs remis Business24.

Daca la inceput de an oferta cuprindea aproximativ 2.481 de anunturi de joburi in IT (1.749 pentru programatori/developeri, 661 pentru manageri de proiect si 71 pentru administratori de retea) in acest moment oferta pe BestJobs.eu s-a dublat, existand 4.867 anunturi pentru cei interesati de acest domeniu.

Angajatorii sunt in cautare de tineri cu cunostinte si/sau experienta in C, C++ si C#,. Net, My SQL, Java, HTML, CSS, PHP, Python si Big Data.

Cele mai multe joburi sunt in Bucuresti (1.550 anunturi), Cluj-Napoca (413 anunturi), Timisoara (379 anunturi), Iasi (293 anunturi), Brasov (231 anunturi) si Sibiu (157 anunturi) unde se regasesc de asemenea si cei mai multi candidati cu experienta in domeniul IT.

Majoritatea firmelor cauta insa angajati din toata tara, astfel orice persoana interesata de o relocare poate opta pentru una din ofertele disponibile.

Cu o oferta variata de joburi vin si companiile din strainatate, interesate sa angajeze persoane cu experienta (minim 3-5 ani), cunoscatoare a limbilor engleza, germana sau franceza.

European Dynamics recruteaza in special pentru Bruxelles si Stockholm, Network ERP & IT (EMEA) pentru Hamburg, Dortmund si Munchen, Connido Limited pentru Londra, Fairpromise pentru Nisa, Smart Recruit Solutions Limited pentru Rotterdam, Birmingham si Amsterdam, BVBA Mactan pentru Bruxelles, IT Search pentru Athlone in Irlanda, ITIS si ZnanyLekarz pentru Varsovia, Tipico Group pentru Saint Julian's in Malta, Safebridge Cyprus pentru Hamburg si Limasssol in Cipru, Nuweb Systems pentru Manchester, LEADing Practice ApS pentru Dronningmolle in Danemarca, Analytic Company pentru Hamburg, Hiberus Tecnologias pentru Zaragoza in Spania, Sublime Skinz Labs pentru Paris, Inaxio Consulting pentru Eindhoven si Mannheim iar Matritel pentru Viena.

Cu salarii ce incep de la 3.000-4.000 euro pentru cei cu experienta in PHP si 4.000-5.000 euro pentru cunoscatorii limbajului Java, respectiv un mediul de lucru dinamic si multicultural, ofertele acestor companii devin tot mai atractive pentru tinerii programatori romani.

Developerii sunt la mare cautare si in Romania, companiile autohtone incearca si ele sa se alinieze la standardele internationale in ceea ce priveste oferta salariala si beneficiile oferite. Astfel se incearca crearea unui mediu motivant si plin de oportunitati si pe plan national.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 6887 ori
Citeste mai multe despreangajari IT joburi in IT