Studentii vor 1.000 de euro pe luna, angajatorii nu le dau nici jumatate

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 09:42
1779 citiri
Studentii vor 1.000 de euro pe luna, angajatorii nu le dau nici jumatate

Asteptarile salariale ale studentilor din Romania pentru primul lor loc de munca sunt nerealiste in raport cu ce se intampla pe piata muncii, ei visand sa castige in jur de 1.000 de euro pe luna.

Cei care au absolvit o facultate cu profil economic se asteapta sa primeasca de la inceput 800 de euro pe luna, iar un proaspat absolvent de Politehnica din Romania cere la angajare un salariu lunar de 1.000 de euro, potrivit unui studiu realizat de compania germana de cercetare Trendence Institute.


In schimb, putinele societati care mai fac angajari in momentul de fata nu sunt dispuse sa dea mai mult de 500 de euro lunar unui angajat entry level.

"Un proaspat absolvent de facultate, fara niciun fel de experienta pe piata muncii, indiferent de profil, nu poate primi la angajare un salariu mai mare de 500 de euro. Faptul ca acestia cer, nu inseamna ca si primesc astfel de salarii. Nici nu au cum, in conditiile in care pe piata locala un contabil cu experienta are un salariu cu putin peste 1.000 de euro", spune Daniela Necefor, managing partner al firmei de recrutare Total Business Solutions.

Preferintele tinerilor romani cu privire la profilul angajatorului si la programul de lucru nu difera fata de cele ale tinerilor din alte tari europene: vor sa inceapa cariera intr-o multinationala si sa lucreze 43 de ore pe saptamana.

#studenti, # angajatori, # salarii, # experienta , #Angajari