Sindicalistii din administratie au cerut ministrului Muncii deblocarea unor posturi

Vineri, 05 Martie 2010, ora 09:24
1931 citiri
Sindicalistii din administratie au cerut ministrului Muncii deblocarea unor posturi

Sindicalistii din administratie au cerut, joi, ministrului Muncii Mihai Seitan deblocarea unor posturi, deoarece exista institutii care functioneaza in ilegalitate din cauza plecarii unor functionari si au precizat ca salariile angajatilor din primarii sunt cu 40% mai mici fata de octombrie 2009. 

Vicepresedintele Aliantei "Sed Lex", Razvan Bordeanu, a declarat, joi, la finalul intalnirii cu ministrul Muncii, ca a atras atentia ca unele institutii publice de la nivel local functioneaza in ilegalitate dupa ce au ramas fara contabili, care au plecat fie pe cale naturala, prin pensionare, fie pentru ca au gasit locuri de munca mai bine platite, precizeaza Mediafax.

"Sunt primarii sau consilii locale in care oamenii au iesit la pensie si, desi posturile s-au vacantat, nu pot fi angajati alti oameni pe acele locuri. Acele institutii sunt in ilegalitate", a declarat Bordeanu.


Presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat ca este obligatoriu ca, in anumite domenii, sa se faca angajari, intrucat altfel functionarea anumitor sisteme ar fi pusa in dificultate.


Potrivit lui Sebastian Oprescu, institutiile in care ar fi obligatoriu sa se deblocheze posturile sunt Inspectia Muncii, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului si Garda Financiara.


"Este obligatoriu sa se faca angajari, spre exemplu, la Garda Financiara, pentru ca fenomenul evazionist a crescut foarte mult si nu avem oameni. Cei 1.500 de angajati de la Garda Financiara trebuie sa verifice peste 500.000 de agenti economici", a declarat Sebastian Oprescu.


Presedintele Sindicatului "Forta Legii", Ringo Damureanu, a declarat, la randul sau, ca a atras atentia ministrului Muncii asupra faptului ca angajatii din primarii au salariile cu 40 la suta mai mici fata de luna octombrie a anului trecut.


"S-au taiat drepturi aprobate de consiliile locale si instante de judecata", a spus Damureanu.


La discutia de la Ministerul Muncii a participat si secretarul de stat din Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#administratie, # posturi, # angajari , #Angajari