Sfaturi de care sa tii cont, cand vrei sa te angajezi

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 08:24
1853 citiri
Sfaturi de care sa tii cont, cand vrei sa te angajezi

Sfaturile sunt ca opiniile, oricine are unul gata pregatit. De-a lungul carierei vei auzi multe sfaturi, unele pe care ti-ai dori sa le fi urmat, altele pe care ti-ai dori sa nu le fi auzit. Iata aici top 3 cele mai proaste sfaturi, si top 3 cele mai bune sfaturi pe care le poti primi.

Cele mai proaste

1.Gaseste-ti un loc de munca adevarat

In incercarea de a castiga bani poate ai fost: chelner, ai impartit pliante, ai vandut jaluzele, ai avut grija de copiii altora, ai avut grija de animalele altora, ai predat engleza. Locul de munca adevarat este "propriul angajat, full time", ironizeaza Forbes unul dintre cele mai proaste sfaturi.

2.Sa renunti

Care este dovada de curaj: sa renunti sau sa mergi inainte, indiferent de consecinte? Chiar daca motivul pentru care lupti este unul destinat esecului, macar stii ca ai incercat. A renunta inseamna sa nu stii cum ar fi fost daca nu alegeai acesta varianta.

3.Intoarce-te la scoala

Studiile sunt un factor esential in formarea ta profesionala, insa mult mai important de atat este ce reusesti sa faci cu lucrurile pe care le-ai invatat. A fi student pana la batranete nu este o solutie pentru frustrarile profesionale.

Marea provocare sta in a pune in aplicare ceea ce ai invatat. In plus, diferenta intre sistemul educational in care ai studiat si cel actual ar putea sa-ti creeze mari probleme.

Cele mai bune sfaturi

1.Uneori cand incerci sa fii mai rapid, esti mai lent

Se intampla de multe ori ca atunci cand tu incetinesti ritmul, totul se rezolva mai repede. Pe de o parte pentru ca vei face lucrurile bine de prima data, pe de alta parte pentru ca vei avea rabdarea sa vezi rezultatele.

2.Ai doar 22 de minute

Atat timp iti ia sa creezi o impresie buna sau sa faci un dezastru irecuperabil. Prima impresie este vitala pentru orice eveniment din viata ta, de aceea straduieste-te sa impresionezi in primele 10 minute, dupa aceea atentia interlocutorului va fi usor de distras si nu va mai fi atat de receptiv.

3.Insista!

De cele mai multe ori uram ceea ce ne face bine! De aceea a aparut o industrie intreaga care sa ne convinga sa facem ceea ce este bine si nu ne place: sa mancam sanatos, sa face sport, "sa..., sa..., sa...".

#loc munca, #joburi disponibile, #sfaturi cariera , #Angajari