Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Senior managerii muncesc mai putin decat directorii generali

Senior managerii muncesc mai putin decat directorii generali

Angajatii de la nivel de senior management obtin mai multe beneficii decat colegii cu functii mai inalte, potrivit unui studiu al Croner, companie de consultanta din Marea Britanie. De asemenea, senior managerii lucreaza cu 12,5 ore mai putin decat directorii generali.

Studiul arata ca 80% dintre managerii companiilor mari au drept beneficiu din partea companiei o masina de serviciu, care costa in medie 25.000 de lire sterline, o perioada de concediu mai lunga si diurne mai mari pentru deplasarile in interes de serviciu. De asemenea, 72% dintre senior manageri sunt incadrati intr-un sistem de pensii oferite de companie, in comparatie cu 49%, procentajul valabil pentru directori, si 39%, cel reprezentativ pentru ceilalti angajati.

"Rezultatele studiului sunt in concordanta cu tendintele generale legate de stabilirea termenilor si conditiilor angajarii. Desi managerii lucreaza prin contract mai putine ore decat colegii directori si primesc o vacanta mai lunga, ei par sa aiba de castigat si in ceea ce priveste alt gen de beneficii", se arata in studiu.

Potrivit unui studiu al organizatiei americane Society for Human Resource Management, cele mai frecvente beneficii oferite la nivel de top management sunt acoperirea cheltuielilor de relocare si asigurare suplimentara de viata, iar la nivel de middle management, cel mai frecvent se ofera asigurare de viata.

Pachetul de beneficii cantareste tot mai mult in evaluarea unui job de catre candidat, mai ales in conditiile in care devin tot mai consistente si nu sunt oferite in functie de nivelul angajatilor. Novasoft Information Technology, o companie IT din SUA, ofera cate o masina Mercedes-Benz angajatilor care si-au depasit tintele stabilite. "Masinile de lux sunt un element care tine de statut, mai ales cand toti colegii stiu ca ai obtinut un astfel de beneficiu pentru ca ai depasit obiectivele stabilite", spune Neil Bhaskar, presedinte si CEO al companiei. Homestead Technologies, o alta companie IT americana, ofera vacante de lux pentru toti angajatii, platite de firma.


Avantaj

Senior managerii lucreaza cu 12,5 ore mai putin decat directorii Generali si au parte de mai multe beneficii decat acestia din urma.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1498 ori