Persoanelor care invata o alta meserie ar putea primi ajutor de somaj

Joi, 11 Iunie 2009, ora 16:04
2069 citiri
Persoanelor care invata o alta meserie ar putea primi ajutor de somaj

Angajatii care urmeaza cursurile de pregatire profesionala ale ANOFM in vederea angajarii, dupa ce au parasit fostul loc de munca prin incetarea contractelor individuale de munca cu acordul partilor, ar putrea beneficia de ajutor de somaj, a anuntat joi ministrul muncii, conform Newsin.

"Avem obligatia sa renovam o parte din legislatie, pentru a o adapta cat mai bine la situatia din piata. In esenta, modificarea legislatiei are in vedere incurajarea celor care isi asuma riscuri, care investesc nu care lancezesc", a spus Sarbu.

"Cresterea numarului celor care au decis incetarea voluntara a contractului individual de munca cu acordul partilor arata ca in piata se intampla lucruri pe care legislatia nu le mai controleaza. Ma gandesc la cei care-si asuma un risc prin incetarea unui contract individual de munca si care urmeaza un curs de formare pentru a se angaja in alta parte", a adaugat el.

Ministrul a mentionat ca aceste persoane "ar putea beneficia de ajutor de somaj", in conditiile in care, in prezent, legislatia nu prevede acest lucru.

"Un contract individual de munca ramas in vigoare fortat nu mai produce eficienta nici pentru angajator, nici pentru angajat.

In cazul in care incetarea voluntara a contractului individual de munca nu ascunde alte elemente de incalcare a altor legi, cel care incheie un contract de formare profesionala cu ANOFM ar putea beneficia de ajutor de somaj, nu ca in prezent", a afirmat Sarbu.

Ministrul muncii a mai spus ca doreste sa "renoveze intrega legislatie" din domeniul legislatiei muncii si a asistentei sociale, pentru a facilita angajarile.

"E nevoie de o reasezare a relatiilor de munca, de o restructurare a activitatii ANOFM, de o Lege unica de salarizare, care va fi in oglinda cu Legea unica de pensionare, si de o noua arhitectura a sistemului de asistenta sociala", a mai spus Sarbu.

 

#ajutor, #formare, #persoane, #profesionala, #sarbu, #somaj , #Angajari