Mai multe contracte de munca anul acesta, fata de 2010

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 07:48
1645 citiri
Mai multe contracte de munca anul acesta, fata de 2010

Faptul ca o persoana este angajata nu inseamna si ca patronul ii plateste contributiile, a declarat, miercuri, intr-un interviu pentru Gandul, ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, precizand ca desi numarul contractelor de munca a crescut, contributiile stagneaza, transmite Mediafax.

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat ca dupa intrarea in vigoare a noului Cod al muncii, in perioada mai - august 2011, au fost inregistrate aproximativ 170.000 noi contracte de munca, fata de 14.000 in aceeasi perioada a anului trecut. 

Demnitarul crede ca in jur de 60 - 70 la suta dintre aceste contracte noi sunt, de fapt, locuri de munca la negru "scoase la suprafata". 

Pe de alta parte, ministrul Muncii a atras atentia ca valoarea contributiilor la bugetul asigurarilor sociale nu a crescut proportional cu numarul de contracte.

"Nu inseamna ca daca e angajat patronul ii si plateste contributiile. Contributiile stagneaza, dar fost o crestere mica", a mai spus Lazaroiu in interviul acordat Gandul.

Acesta a amintit ca au fost doua parghii prin care statul a reusit sa creeze noi locuri de munca: investitiile si banii europeni, care, chiar si cu rata mica a absorbtiei, au reusit "sa dinamizeze economia si sa creeze niste locuri de munca".

#contracte munca, #joburi, #angajari, #angajati , #Angajari